Свързани новини

29.04.2021 17:45

Рестрикциите в броя секции не влияят на вота в Туция, а на вота в Западна Европа и в Америка: Мая

Видян 1850 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със 117 гласа „за“, осем „против“ и 107 „въздържали се“ беше прието избирателни секции извън страната да се образуват при най-малко 40 подадени заявления за гласуване и на местата, в които през последните пет години са гласували най-малко 100 души. С приетите текстове, по преценка на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства, ще могат да се откриват избирателни секции и ако подадените заявления са по-малко от 40.


Паднаха маските кой се бои от вота на българите зад граница, кой не иска българите в Западна Европа да не гласуват, кой залага на натиск и на купуване на гласове. Страх ви тресе! Ако българите зад граница гласуват, цялата политическа картина в България ще се промени изцяло.


Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс за разширяването на възможностите за откриване на секции в чужбина.


Ясно е кои са политическите сили, които се боят от свободния вот на българите. Ще се погрижим това да стане ясно и на сънародниците ни зад граница, допълни Манолова.


Тя бе категорична, че ограниченията за откриване на избирателни секции в страни извън Европейския съюз не влияят на вота в Туция. През 2013 г. при същия ограничителен режим за откриване на секции в чужбина, въведен с Изборния кодекс на Фидосова, са гласували 117 хил. българи зад граница. От тях 67 хил. са в Турция, а 40 хил. в Западна Европа и Америка. По новия Изборен кодекс през 2014 г., който изработихме заедно, гласуваха рекорден брой българи зад граница – 145 хил. души., от които 63 хил. в Турция, обясни Манолова.


Доказано е с факти, че рестрикциите в броя секции ограничават единствено свободния вот на българите в Западна Европа и в Америка. На последните избори българи във Великобритания, Германия и Чикаго се редяха на опашки десетки часове. Накрая не успяха да гласуват. Бяха заявени два пъти повече секции, отколкото бяха отворени в Америка и във Великобритания, каза още Манолова и допълни, че на парламентарните избори е имало заявления за създаване на 87 секции, а реално е имало 35.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 боклуци 29.04.2021 20:48

    На псевдопатриотите, на които им лъснаха крадливите и алчни мутри и се вижда, че нищо патриотично не носят им трябва сламка, за която да се хванат и да рекламират шумно и просташко присъствие на улицата. Хората са казали "на крива ракета Космоса и пречи"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и