Свързани новини

29.04.2021 15:43

Позицията на България в скандала с Русия е шизофренична: Песков

Видян 1611 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Действията на Чешката република и България по отношение на Русия предизвикват само раздразнение, съжаление, неразбиране и желание да се види промяна в „шизофреничната позиция“ на тези страни. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в ефира на предаването „Голямата игра“ по „Първи канал“, предава TACC.


„Разбира се, действията на Прага и София предизвикват: а) раздразнение; б) съжаление; в) неразбиране“, каза Песков. В този ред на мисли той включва и „желанието, разбира се, да се видят някои промени в тази шизофренична позиция“ на Чехия и България.


Както отбеляза прессекретарят на президента, Москва „доста енергично“ реагира на настоящата ситуация. Според него Чехия и България трябва да осъзнаят, че сериозните обвинения срещу Русия или която и да е друга държава не могат да бъдат неоснователни, в противен случай „те автоматично се обезценяват и се обръщат срещу самите тези държави“. „Обвиненията срещу Русия са глупост, те нямат основание, те са лъжи. И ние категорично не приемаме такива обвинения“, категоричен бе Песков.


В същото време той изрази удовлетворение от факта, че в настоящия случай „агресивната европейска солидарност“ не доминира и много държави от ЕС се опитват да оценят ситуацията балансирано и трезво. „Разбира се, ние сме наясно, че определен лагер в Европейския съюз в продължение на много години демонстрира много враждебно отношение към Русия, но се надяваме, че въпреки това отношението към Москва ще бъде балансирано от гледна точка на онези държави, които формират основата на Европейския съюз, и които все още са склонни към по-трезв анализ“, каза още говорителят на Кремъл, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.