Свързани новини

28.04.2021 13:46

Андрей Новаков сезира комисия на ЕП за намеса на ДБ в работата на институции

Видян 1027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков е сезирал комисията по бюджетен контрол на ЕП със сигнал за  намеса на "Демократична България" в работата на държавните власти в България.


Коалицията внесе законопроекти за закриване на специализираните съдилища и прокуратури, както и за преструктуриране на антикорупционната комисия, в т.ч. и прекратяване на мандата на нейния ръководител Сотир Цацаров.


Пред Хоризонт Новаков заяви:


"И точно, защото се прави по този начин, това буди много тревога и съмнения, включително у мен и у нашите европейски партньори. Първо, защото това прекратява в известна степен дейността на една комисия и то по досиета, които вече са в ход.


Това означава, че позициите на тази комисия, включително в съдебна фаза, ще бъдат разклатени. Но буди и съмнение, че това би засегнало дела, знакови за българския народ и би – хипотетично, ощетило хазната с милиарди. Защото в крайна сметка средствата, които тази комисия секвестира, са в полза на фиска, в полза на държавния бюджет.


Да преструктурираш такива важни органи… И двамата с вас знаем, че КПКОНПИ е една от институциите, която сътрудничи и с Европейската сметна палата, с ОЛАФ и прочие - да се преструктурира и то по начин, по който пряко да влияе  върху работата, е наистина много тревожен за мен и аз искам Комисията по бюджетен контрол бързо да се заеме, да изиска някакво обяснение защо това се налага и как ще продължат да работят европейските институции с нашата комисия", каза  Андрей Новаков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.