Свързани новини

28.04.2021 11:54

ЕП одобри търговското споразумение с Обединеното кралство

Видян 1115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


С огромно мнозинство Европейският парламент одобри търговското споразумение с Обединеното кралство, предаде БНР. Евродепутатите гласуваха и придружаваща резолюция, в която се излагат оценката и очакванията на парламента от споразумението.
В края на миналата година преговарящите от двете страни постигнаха съгласие по споразумението, като то се прилагаше временно от 1 януари. Одобрението на Европейския парламент беше необходимо, за да може то да влезе в сила за постоянно преди изтичането на неговия срок на 30 април.
Като посочват запазването на мира на остров Ирландия като една от основните цели на парламента при договарянето на бъдещите отношения, евродепутатите осъждат неотдавнашните едностранни действия на Обединеното кралство и го призовават и да приложи изцяло условията на споразуменията, които е подписало, включително протокола за Ирландия и Северна Ирландия.
Членовете на Европарламента изразяват съжаление, че Великобритания не желае споразумението да обхване външната политика и политиката за сигурност и развитие, както и затова, че не желае да участва в програмата „Еразъм+“ за обмен на студенти.
В резолюцията парламентът определя Брекзит като „историческа грешка“, тъй като никоя трета държава не може да се ползва със същите предимства като страна-членка на ЕС.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец