Свързани новини

28.04.2021 10:23

Тома Биков: Радев най-накрая успя да предизвика политическа криза

Видян 1250 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Очевидно този парламент няма потенциал да излъчи правителство. Ние опитахме в тази тежка ситуация да предложим адекватно правителство. За съжаление нито една партия не го прие. Оттук нататък виждаме безпомощност”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.


Той обвини Румен Радев в предизвикване на политическа криза. Според Биков цялата отговорност в момента пада върху президента. По неговите думи „президентът е един от факторите, довел до тази патова ситуация”.


„Не може да се поставя под риск целия изборен процес, защото  тези промени, които бяха гласувани вчера в правната комисия, рискуват нормалното провеждане на избори и поставят под въпрос тяхната легитимност. Изборното законодателство буквално се пренаписа фундаментално за една нощ. Това е абсолютно ненормално. Президентът да назначава състава на ЦИК – това никога не е било. Нашият изборен процес се е основавал на това партиите да се самоконтролират. Въпросът е кой ще контролира кандидатът за президент. Как ще се осъществят всички предложени промени? Накрая ще се окаже, че сме провели нелегитимни избори и от  политическа криза ще влезем в конституционна, и изобщо криза на демократичното управление, което би било престъпление срещу българските граждани”, каза Биков.


„Ако някой си мисли, че губи на изборите заради Изборния кодекс, ще му го кажа директно: „Губиш, защото хората ти нямат доверие”. Изборният кодекс е важен за провеждането на честни и прозрачни избори. А предложенията са некомпетентни”, добави депутатът от ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 празно няма 28.04.2021 10:53

    Все по-ясно се вижда, че ренегат-артистчето с диплома от ЮЗУ се превръща в младото издание на откачалката Спас Гърневски

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на