Свързани новини

28.04.2021 10:04

БСП+ГЕРБ+ДПС саботираха изборните промени

Видян 6625 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само 10 минути работи парламентът в сряда, а причината е синхронният бойкот от страна на старите партии. БСП, ГЕРБ и ДПС. Те провалиха заседанието, като гласуваха срещу дневния ред, който  предвиждаше приемане на окончателните промени в Изборния кодекс (ИК) и намаляване на партийните субсидии.

Трите  формации го отхвърлиха със 123 "въздържали се" и 6 "против", което фактически е коалиционно мнозинство. Така се оказа, че депутатите няма какво да вършат и работата трябваше да бъде прекратена преди да е започнала.

Освен това от ГЕРБ и БСП заплашиха трайно да блокират работата на парламента и занапред. Двете формации се заканват, че докато дневният ред на НС не бъде подчинен на исканията им, заседания няма да има.


В крайна сметка, така и не се стигна до второ четене на промените в изборните правила. Напомняме, че измененията предвиждат изцяло машинно гласуване във всички секции с над 300 избиратели в страната и в чужбина, и видеонаблюдение при броенето на бюлетините. Депутатите трябваше да решат дали да бъде въведено дистанционно електронно гласуване, както и нова ЦИК. В старата трите партии имат над 80%, останалите са на отпаднали от НС.

Не се състоя и предвиденото първо разглеждане на поправките внесени от Има такъв народ в Закона за политическите партии, с които се предвижда намаляване на партийната субсидия от  8 на 1 лев за действителен глас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 01.05.2021 20:20

    По заповед на САЩ, триморецът Радев подкрепя Слави, Шиши и ДПС: http://skandalno.net/%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2-%d1%83%d0%b4%d1%80%d1%8f%d1%88%d0%b5-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d1%8a%d0%bb%d1%87%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d1%8f%d0%b2-186814/ Явор Дачков

  • 005 Нинова: Втурнаха се да уреждат секциите в Турция и чакат БСП да им бъде смокинов лист 28.04.2021 19:44

    "Днес не подкрепихме програмата на Народното събрание, написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук. И обясни защо: Нинова: Втурнаха се да уреждат секциите в Турция и чакат БСП да им бъде смокинов лист Втурнали се едните да си уреждат квота в ЦИК, другите секции в Турция, третите се чудят как да замаскират отказа от мажоритарно гласуване, за което ги избраха хората. Всеки си хванал неговия интерес и чакат БСП да им бъде смокинов лист. А нашите закони за пенсии, майчинство, детски стоят по чекмеджетата непипани. Не ги интересува, че хиляди бедни нямат работа и пари, че стотици семейни фирми фалират, че Борисов си прави каквото си иска. Никой не чува разума, че бюджетът трябва да се актуализира и да се осигурят пари за хората. БСП няма да е параван и за лична употреба на никого." Корнелия Нинова хвърли камък в блатото на мутрокрацията и техния слугинаж - чалгари, психодесни, петата колона на

  • 004 Anonimen 28.04.2021 15:38

    За голямо съжаление, съдбата на България, почти винаги се решава от Предателите? И без това ще бъдем предадени, поне ще научим колко струваме? Трябва да се очаква предателство. Може да е трагично, ако не се очаква. Вярвайте на онези „Приятели“, чието предателство няма да ви изненада? Надявам се поне, Предателите да бъдат възнаградени с презрение. Действа обнадеждаващо…

  • 003 Anonimen 28.04.2021 12:52

    Мръсната башибозушка сган на лайноядците от ГЕРБ, ДПС и БСП лъсна отвсякъде! Помиярите, окопали се във власт и охолство, считат че изборните правила не са толкова важни ... пред собственото им оцеляване. Мамицата ви мръсна башибозушка! Мрете! Никакви партии не сте, а банди башибозушки!

  • 002 ПЕНСИОНЕР 28.04.2021 11:58

    Напишете истината,че са отхвърлени всички искания на БСП,защото са по конструктивни от Вашите.Не пришивайте БСП към ГЕРБ и ДПС.Когато говорите и пишете за статукво се огледайте помежду си.Престанете да крадете предложенията на БСП и да ми се правите на ощипани госпожици.Явно мястото Ви не е в този Парламент.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден