Свързани новини

27.04.2021 14:01

Fibank представя Google Pay на своите клиенти

Видян 931 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Fibank (Първа инвестиционна банка) е сред първите финансови институции в България, които предлагат на своите клиенти възможността да дигитализират своите дебитни или кредитни карти Mastercard, издадени от банката, чрез услугата Google Pay. По този начин клиентите, използващи смартфони с операционна система Android (версия Lollipop 5.0 или по-нова), могат да извършват безконтактни плащания на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в Android приложенията или да плащат с карти при онлайн търговци, приемащи Google Pay (информация за това може да се намери на уебсайта на търговеца).


Google Pay е платформа за цифров портфейл и една от най-популярните системи за разплащане в света. Добавянето на карта към Google Pay е бързо и лесно. За целта клиентът трябва да изтегли приложението My Fibank и да добави своята карта към Google Pay. Информацията за добавените карти се съхранява сигурно и не се споделя с търговците. За да извършите плащане, трябва просто да отключите вашия смартфон (поддържащ NFC функция) и да го доближите до безконтактния четец на ПОС устройството. Услугата е достъпна навсякъде, където е изобразен символът на Google Pay или знакът за безконтактно плащане.


През последните 12 месеца, поради продължаващата пандемия, делът на безконтактните плащания непрестанно нараства, като все повече потребители предпочитат да използват смартфон или смарт часовник за целта. С добавянето на Google Pay към богатата палитра от възможности за разплащания на банката, ПИБ отговаря на променящите се нужди на своите клиенти и допълнително разширява обхвата на услугите. Fibank е първата банка в България, предложила разплащания с дигитални карти чрез смартфони или смарт часовници като Garmin и Fitbit. С поредната успешно внедрена иновация, банката за пореден път затвърждава позицията си на лидер в картовия бизнес в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Иванов 27.04.2021 15:07

    Fibank направо избиха конкуренцията в България! Първи представиха Apple Pay, сега отново са първи и с Google Pay - как да не им се израдва човек! Добре, че съм и техен клиент!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей