Свързани новини

27.04.2021 13:38

Умъртвяват хиляди кокошки в Трилистник заради огнище на птичи грип

Видян 2263 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българска агенция по безопасност на храните констатира огнище на високопатогенна инфлуенца А по птиците в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в пловдивското село Трилистник. От 2017 г. досега в същата птицефермата се установява огнище на заболяването за четвърти път, предаде БНР.

В птицефермата са били отглеждани около 40 хил. птици, като съмнението за заболяване сред тях е породено от повишена смъртност. Положителният резултат за инфекцията при птиците е потвърден от Национална референтна лаборатория по Инфлуенца и Нюкясълска болест по птиците към НДНИВМИ в София.

По отношение на огнището в село Трилистник е издадена заповед на изпълнителния директор на БАБХ за обявяване и мерки за контрол. Предстои умъртвяване по хуманен начин и обезвреждане на останалите в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Insect Allies 27.04.2021 15:03

    Рояци оводи от две седмици, има въздушен коридор над моята градина. Тъкмо се чудех чума по свинете или кравите ни ръсят, а то било за птиците.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!