Свързани новини

26.04.2021 13:51

Чалга по Нова за Оскарите

Видян 4692 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Липсата на култура и вкус стана емблема на представянето на Оскарите по Нова телевизия. Говорене върху песни, номинирани за наградата, коментари на филми и изпълнения, които не са виждали на голям екран, както се гледа кино по принцип, а в момента поне от професионалистите, ужасяващ български език със замяна на правилното „модни” с „модерни”, на „моля да бъда извинен” с погрешното „извинявам се”, „излязАха”, вместо „излязоха”, послания към самия Содърбърг, че „трябваше да бъде по-внимателен” при замислянето на церемонията от пазарджишката шивачка Невена, представена лъжливо за „покорила световната мода” досадиха на драгия зрител. От логорея водещият Мон Дьо и Невена дори изпуснаха първата поява на нашата Мария Бакалова на червения килим. Не успяха да кажат овреме даже коя марка я облича, въпреки че на тези работи иначе при други обърнаха внимание. Изобщо, разговорът за кино като за рокли, звезди и числа, който за поредна година се води в нощта на Оскарите, е обиден, защото в България има милиони хора, които наистина обичат киното. Никоя от актуалните тенденции в развитието му дори не беше маркирана – например разбираването на старите студия от тв платформите, които излъчиха и огромната част от номинираните. Ужасяващата политизация, включително и във филма на нашата Мария. Единственото ценно – интервюто на Стаси Айви, преди беше Кара, с Бакалова също се плъзна по повърхностна и с признания в него, че я питат, каквото всички останали. Защо? А защо показаха Соня Васи, която няма общо с изкуството, освен на събличането, при това в ужасяващ вид и дъщеря й, която разпитваха с чии деца учела? Какво общо има това с Оскарите, с киното, с културата изобщо? И кому беше нужно глупавото мото Нощта на триумфа да пречи на зрителите да виждат адекватните и необходими им като допълнителна информация американски надписи – тези неща водещите не ги обясняваха, а в приповдигнатия, но пълен с елементарни грешки превод в ефир съвсем се губеха. Ако нас питате какво беше това – беше чалга в най-чист вид. За разлика от откровената Пайнерска чалга обаче тази е много по-лоша, защото е с претенции. Толкова лош вкус, такава липса на култура и това се насажда от телевизия, която поне де юре вече се води американска?! Не, благодаря.


 


Мария Пенчева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 В памет на Наско Свиленов: 27.04.2021 02:58

    Тази година Оскарите, най- накрая, опряха дъното на 'изкуството'. Останаха само огромните, като палатки, тафтени ярки на цвят рокли до земята и замайващите прически. Които не могат да скрият, че във филмите вече няма нищо стойностно. Освен 'брат' Пит, почти не се видяха много известни лица. Може би това беше първия даунгрейдван "Сребърен Оскар"? Всички селебритис се бяха изпокрили, като мишки. Изгледах повечето от номинираните филми. Интелектуално вече са на нивото на нашите българските политици и чалгата на великия Криско.Единствения много стойностен филм, направен с много търпение и любов е "Октопода моя учител", който е документален. Разплака ме в момента, когато октопода и водолаза се прегърнаха. Показа ни на нас опустошеното от бездуховност човечество, че дори в една безгръбначна молуска, в октопода , днес 2021 като че ли има повече чиста душа и чувства. Аз лично, много се засрамих за нас, човечеството, като гледах тази трогателна сцена. Дори реших, повече никога да не докосна блюдо с октопод. Всичко останало в номинациите, се оказа една тежко рекламирана баласт, но не изкуство. Киноиндустрията по света се превърна в една съсредоточена само в една, единствена цел, манипулативна машина за плиткоумници. Няма вече никакво изкуство.

  • 002 Кака Милка 26.04.2021 22:02

    Качеството, по скоро отсъствието на каквото и да било качество и духовност в тази открованна гавра с народа, която ни се представя за 'политиката' в България, рефлектира грозно и върху всичките културни, по скоро вече некултурни изяви във всички свери на изкуството и на забавния жанър.Опростачването вече окончателно и невъзвратимо е 'транквилизирало' абсолютно всички и всичко! Няма отърване оттози всеобщ КИЧ и от тази батална простотия. Както сръбския зет, Алфред Айн-Щайн е казал: Само две неща на този свят са безкрайни, Вселената и Простотията.Но за първото още няма доказатвлства!

  • 001 Anonimen 26.04.2021 14:49

    Каквото и да бяха показали,щеше да е досадно.Този мон дьо,който водеше някакво жалко предаване с едни чехли като Малкия Мук в една шесторазрядна кабеларка в Бургас/не съществува вече/ няма нужното образование и ерудиция ,но има огромно самочувствие.И наистина омръзнаха тези празни приказки каква награда можела да получи Бакалова.Е-не я получи!Какво сега?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв