Свързани новини

26.04.2021 09:25

15% скок на цената на топлото при 16% - на газа, а при 40% срив имахме само 8% намаление и далеч не за всички

Видян 3842 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Със задна дата – от 1 април, за да бъдат прескочени изборите, които бяха на 4-ти и още преди тях трябваше да се вдигат цените на газа, а оттам – на топлата вода и парното, КЕВР, чийто мандат изтече още на 2 април миналата година и новият парламент час по-скоро трябва да избере нов състав, се сети да вдигне цената на газа с 16,7%. Топлофикациите, и те спяха досега – не е тайна, че всички извън софийската и пловдивската са свързани с Ковачки, който подкрепяше ГЕРБ на вота, също се сетиха да искат скокове. Например бургаската от обръча му иска 32% - двойно увеличение спрямо газовия скок.
Столичната пък желае 15% скок. Не е ясно защо той трябва да покрие 90% от покачването на цената на газа, а когато преди година тя падна с 40%, някои от абонатите получиха намаление 8%, т.е. 20 на сто от спада, а други доплащаха. Тогава действащият енергиен министър Теменужка Петкова обясняваше, че „покачване има, но ако нямаше спад, щеше да бъде още по-голямо”.
Депутатът – икономист и енергетик Владислав Панев, ДБ, коментира, че дългото предизборно задържане на цените от Борисов 3 означава, че това покачване няма да бъде единствено, тъй като е натрупана инерция, а енергийните дружества – особено държавните и общинските, са в тежко финансово положение заради отсрочките.
Напомняме, че заради студения сезон България внесе за първото тримесечие 52,4% повече газ, отколкото миналата година и то 100% руски, както показват данните на Газпром. Легендите за азерски газ и диверсификация остават само пиар, тъй като таблиците на Бургартрансгаз – проверяван в петък от Комисията по ревизията на Мая Манолова, показват 0 внесени у нас количества на по-евтиното синьо гориво.


 


Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.04.2021 10:00

    Така е, гласувайте за банкянския ГЪЗ и башибозука около него. Окупирали са всички важни места в държавната администрация. Линч и смърт за башибозука, иначе ни чака нас смърт!

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако