Свързани новини

23.04.2021 14:36

Немските туроператори анулираха почивките до България за май и юни

Видян 2187 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германските туроператори анулираха почивките до България за началото на летния сезон през май и юни. Това обявиха представителите на компаниите у нас по време на започналия днес Черноморски туристически форум, който се провежда онлайн в рамките на HOLIDAY&SPA EXPO Virtual Show SUMMER EDITION. „Всички пътувания за май и юни до България са анулирани и пренасочени от германския туроператор DER Touristik“, заяви Калин Сутев, управител на Дестинейшън Туристик Сървисис, представител на DER Touristik в България, в която група влиза и туроператорът ITS. Чартърната авиокомпания „Бългериън ер чартър“ също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни. Наскоро това сториха и британските туроператори, както съобщи TravelNews.


Причините за анулираните почивки са, че България се намира в тъмночервената зона на германския Интитут „Роберт Кох“ като високо рискови страни с разпространение на OCVID-19. Отделно няма ясен сигнал от здравните власти как ще се влиза в страната през летния сезон, каза Сутев. За немския пазар ни крепи възможността за last minute програми за юли, август и септември ако успеем да излезем от червената зона до средата на май. За тогава са очакванията и за големите обеми, допълни той.


Проучване на DER Touristik сред германските туристически бюра показва, че България не е в топ 10 на дестинациите за пътувания през това лято. Основните са за почивки във вътрешността на Германия, Австрия, Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Гърция, Кипър, Италия и Хърватия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак