Свързани новини

23.04.2021 11:43

Унгария ще достигне 40% ваксинирани следващата седмица

Видян 940 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Унгария ще достигне ниво на ваксинация от 40% до средата на следващата седмица, заяви днес премиерът Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс. Според него тази цел ще позволи възобновяването на широк кръг от дейности в сектора на услугите по пътя към нормалността, предаде БНР.


През последните седмици централноевропейската страна с население от 10 млн. души пострада тежко от коронавируса, като нивото на смъртност към вчера достигна най-висока точка в глобален мащаб, сочат данни от сайта worldometers.info, отбелязва Ройтерс.


Орбан, който е изправен пред трудна изборна надпревара през 2022 г., се бори да балансира усилията за борба с пандемията с увеличаващите се призиви за възстановяване на икономиката и избягване на втора поредна годишна дълбока рецесия.


„С 4 млн. ваксинирани следващата сряда или четвъртък ще отворим широк кръг услуги за тези, които имат ваксинационни карти“, каза Орбан.


Става въпрос за хотели, закрити ресторанти, театри, кина, фитнеси, спортни събития, басейни, музеи, библиотеки и зоопаркове, допълни той.


С мащабните доставки руски и китайски ваксини, както и с нарастващия брой запаси от западни ваксини Унгария скоро ще може да ваксинира и граждани под 18-годишна възраст, както и живеещите в чужбина, посочи още Орбан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.04.2021 12:24

    горкият, и той си вярва. Вместо да обучават лекарите как да лекуват вирозата, блъскат ваксини, а в това време щамовете се размножават и израелският здравен министър предупреждава ваксинираните да не напускат страната заради новите щамове.

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп