Свързани новини

23.04.2021 11:33

Ще предложим мажоритарната система - този популизъм не на нас, г-жо Караянчева: Ива Митева

Видян 1379 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще предложим мажоритарната изборна система - този популизъм не на нас, г-жо Караянчева. Това каза председателят на парламента и депутат от "Има такъв народ" Ива Митева по време на дебата по промените в Изборния кодекс, предаде Фокус. Преди това Караянчева заяви: "Ние внесохме мажоритарния вот и българският народ трябва да знае кой бяга от отговорност и кой влиза в политиката, за да лъже".


"В преходните разпоредби на така предложения наш законопроекта ще запишем, че пропорционалната изборна система за народни представители ще се прилага до следващите редовни парламентарни избори. По този начин искаме да поставим началото на започване на изработване на нов вид изборна система и ние ще предложим мажоритарната изборна система, както тя е приета", каза още Митева.


"Аз заявих от името на нашата парламентарна група - ние на популизъм няма да се поддаваме. По отношение на изборната система искам да обърна внимание, че 2016 г. след референдума ГЕРБ се опита да внесе две решения в Народното събрание, които незнайно защо отпаднаха от дневния ред. Не само това, тя внесе и законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, който незнайно защо отново не се разгледа. 2017 г. в началото на мандата беше внесен, но с пълното съзнание, че няма да се приеме, т.е. този популизъм не на нас, г-жо Караянчева", каза още Ива Митева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.04.2021 13:08

    Моля не и пpидиpяйте, тя е само една ПКП и това е мнението на шефа и, който за поpеден път се подигpа с тази невменяема женица като не само я напpави депутат, ами я пpедложи отново за Пpедседател на НС, което тя омаскаpи с нефелността си и неадекватното си поведение пpедишното издание

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей