Свързани новини

22.04.2021 16:50

Ренета Инджова за премиер, ако Слави прави кабинет, ДПС спря нова Тройна коалиция с БСП и ГЕРБ с мандата на Нинова

Видян 20428 пъти | Коментари 9
Гласували 6 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ренета Инджова е обсъждана като вероятен кандидат за министър – председател, ако партията на Слави Трифонов Има такъв народ все пак реши да поеме ангажимент за съставяне на правителство. Напомняме, че освен известен икономист, тя е и първата жена – премиер в историята на България и единствената до момента. Оглави служебно правителство, което управлява страната в края на 1994 г. и в началото на 1995 г. Тогава то спаси София от жадна смърт след нарочното източване на язовир Искър, стегна финансите, благодарение на вече покойния от неотдавна тогавашен вицепремиер Христина Вучева, проведе някои важни икономически и социални мерки. Инджова тогава получи доверието на президента Жельо Желев след успешно ръководство на Агенцията по приватизация, където пък отиде след научна и преподавателска кариера на УНСС – тогава Висш икономически институт.
След премиерството си Инджова имаше мениджърска кариера в САЩ и у нас, последно – като председател на Националния статистически институт.
По време на протестите срещу кабинета Борисов 3 тя беше активен


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Anonimen 24.04.2021 21:54

    Какво ще рече пияна? Залита ли, що ли? Иначе, всички пием, само при някои болести не бива да се пие хич. Слави и Боце също са на сериозна БИОЛОГИЧНА възраст, календарната нали знаете за какво е - да тръгнеш на училище и да те вземат войник, когато се ходеше. Съвсем друг въпрос е, че Инджова може и да е била подходяща за премиер миналия век, но вече не е, ментално е аутдейтид. Трудна работа е да се намери лидер при популация с най-ниското IQ в Европа.

  • 008 Anonimen 24.04.2021 14:36

    Слави да не е ненормален, че да направи премиер тази пияна жена при това на сериозна възраст. Нищо от тази статия те е вярно.

  • 007 Тони Кръстев до анонимен 006 23.04.2021 16:18

    Ти пък, анонимник, откъде знаеш. Аман от гении в тая държава. Всички са така велики, че няма кой работа за 2 пари да свърши. Биографията на Ренета Инджова и всички останали факти са представени със 100% точност.

  • 006 Anonimen 23.04.2021 15:46

    Няма нищо вярно в тази статия, освен че Инжова е жена, ако Слави заложи на нея, ще загуби доста, ще видим ....

  • 005 Anonimen 23.04.2021 10:12

    Тя е точния човек и ще постави всичко и всеки на местото, ако не и попречи задкулисието.Днес цялата страна видя по телевизията, че един психично болен човек е управлявал държавата над 10 години.Така ли не се намериха доблестни хора от съпартииците му, да му кажат че се нуждае от лечение.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв