Свързани новини

22.04.2021 14:04

Неподкрепата за Радев бе съзнателна, а не грешка на Корнелия: Йончева

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Политиките на БСП не са грешки, това са обмислени решения, за които аз предупреждавам”, заяви евродепутатът Елена Йончева в ефира на Честно казано с Люба Кулезич". Като пример пример тя визира неподкрепата преди парламентарните избори за президента Румен Радев.


"Знаеха какви ще бъдат последствията, знаеха, че тези действия ще повлияят на резултатите на Левицата. Много хора се идентифицират с куража на президента Радев, който се бори срещу статуквото. Щом най-голямата опозиция не подкрепи президента, това вся съмнение в мнозина, че партията не е истинската опозиция. БСП загуби по начин, който е ужасен за цялата партия и за всички леви хора в България. Ние имаме нужда от европейска силна лява партия. Тази неподкрепа към Радев свърши своята работа. Големият въпрос е защо не беше подкрепен президентът преди парламентарните избори", посочи Йончева.


По думите ѝ още през лятото на 2020 г. БСП трябваше да излезе от парламента. "Не може, след като доверието в НС не съществува, след като над 70% от българите подкрепят протеста, БСП да стои там”, подчерта тя.


 „Не само аз, но и много други мои колеги, продължавах да повтарям как БСП трябва да бъде в основата на протестите, тя трябва да бъде авангарда, да бъде водеща. Да, имаше колеги от БСП, които участваха в протестите, но самата БСП я нямаше на протеста", допълни още Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне