Свързани новини

21.04.2021 16:25

Гешев или Радев - за кого игра Нинова в Деня на протеста: Декларация на БСП от 09.07.2020 г.

Видян 6631 пъти | Коментари 9
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В 15:01 ч. на 9 юли – Деня на първия протест след нахлуването на прокуратурата в офиса на държавния глава в сърцето на София, когато ние вече от час бяхме на площада пред президентската администрация, Корнелия Нинова пусна декларация, която цитираме дословно:
„БСП уважава върховенството на закона, но не приема прекалената показност и търсен медиен ефект при днешните процесуално-следствени действия. Сигурни сме, че всяко от засегнатите лица ще съдейства на органите без това да бъде зрелищно организирано. БСП вярва в почтеността и достойнството на президента Радев. Случващото се днес е безпрецедентен акт, който руши устоите на българската държавност".
В превод: Гешев е прав, но не беше твърде красиво.

Изобщо не говорим как е възможно да се използва словосъчетанието „върховенство на закона” за акция, прегазила куп правни норми. И да се използва от юрист като Нинова.
Даже показността била добре, само дето била „прекалена”.


 


А набедените, както се оказа от решенията на съда, секретари на президента явно са виновни в очите на Нинова, но била убедена, че щели да „съдействат на органите”. Самият държавен глава според нея няма вина, за другите явно не е сигурна. Това обикновено се казва на хора, за които е препоръчително да си смекчат присъдите – съветват ги, вече арестувани, „да съдействат на органите”, досущ като в декларацията.
От този, цитиран 1 към 1 текст, се разбира, че очевидно се приема кривосъдието от последните години, според което всеки е виновен, а не невинен до доказване на противното, щом са го посочили с пръст.
Има възможност Нинова да не е имала всичко това предвид, а виновен да е нейният „пиар”, който държи погребална агенция, докато иначе е самодеен актьор, режисьор и журналист  в дълбоката провинция - той да е написал този твърде уличаващ лидерката за зависимост от прокуратурата текст.
Само напомняме, че Радев беше издигнат лично от Нинова за президент, въпреки че Мая Манолова имаше най-много номинации от партийните организации на БСП. Тогава лидерката не се съобрази с процедурите, на които Нинова сега толкова започна да държи.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 До Редакцията 24.04.2021 11:30

    Нинова е като трън в петата на психодесните. Вестникът ще я клевети, докато не бъде съден.

  • 008 Anonimen 22.04.2021 23:01

    А Нинова се чуди защо пропада БСП!

  • 007 Мария Пецева 22.04.2021 21:59

    Когато човек не приема фактите, има нужда от психологическа помощ, защото явно има проблем с приемането на действителността.Иначе, колкото и да ми е неприятно, тази жена май наистина излиза г-жа Лъжа. Тя немалко наприказва неверни работи и през последните дни. Жалко. Въздържах се да гласувам за БСП този път. Ако така продължава, едва ли ще им гласувам пак

  • 006 Соня Илиева 22.04.2021 21:56

    Кой й е писал декларацията, да не са 19 минути? "Кой ми сра в гащите", дет викаше една мъдра жена на такива

  • 005 Тодор Радев 22.04.2021 21:55

    Цитатът е точен, фактите са ясни. Днес зависимостта от Гешев на Нинова се доказа отново с гласуване в Народното събрание.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни