Свързани новини

21.04.2021 11:30

Планът за възстановяване да се доработи: Манолова

Видян 2080 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цели сектори и браншове имат огромни забележки, свързани със съдържанието на Националния план за възстановяване и устойчивос т и фокусирането му в дейности, които нямат отношения към стратегическите цели за модернизация, за зелена икономика и цифровизация. Днес пред Народното събрание стои дилемата дали да позволи на правителството да представи този посредствен план, или да го преработи. От ПГ на "Изправи се! Мутри вън! " настояваме планът да бъде доработен и да бъде използвано онова, което е рационално от него, но средствата за аналогови мерки да бъдат пренасочени за модернизация, дигитализация и зелен преход. Да се предвидят мерки за овладяване на демографския срив, мерки за преодоляване на неравенствата, които са бич на българската държава днес. Като иновациите да се насочат към бизнеса, с не към поредната мега агенция по иновациите. Това заяви председателката на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова в декларация от парламентарната трибуна, след като точката за изслушването на премиера в оставка Бойко Борисов отпадна от дневния ред.


Тя заяви, че ще направят предложения за промени в плана, но настоявали НС спешно да постигне съгласие за доработване на плана и разглеждането му да влезе в дневния ред на парламента до края на седмицата.


Манолова разкритикува плана и даде пример със заделените 2,6 млрд. лв. за саниране. "Стиропорът няма да промени българската икономика, за саниране биха могли са бъдат използвани безлихвени кредити, каквато възможност всъщност евеопейските институции дават. Само 700 млн. лева за здравеопазване, от тях 60 млн. лева за МВР болница, 56 млн. лв. за телефон "112" и останалите близо 600 млн. за ремонти на болници. Питам аз господата от ГЕРБ, този телефон 112 за


 



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец