Свързани новини

19.04.2021 10:04

Очаквахме поне да ни поздравите, г-н президент: Деси Атанасова към Румен Радев

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние сме готови и за опозиция, и за управление, и за служебно правителство. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на консултации при президента Румен Радев за съставяне на правителство, предаде Фокус.
„Били сме и преди в подобна ситуация. Не ни е страх, както чуваме, че някой се опитва да втълпи на българския народ, нито от проверки, нито от ревизии, нито от служебен кабинет. Готови сме и за предсрочни парламентарни избори. Трябва всички парламентарно представени политически сили и под ваше ръководство, г-н президент, и на цялата президентска институция, да намерим баланс в отношенията. Да търсим решенията за България. Очакваме, че патосът, който владее Народното събрание в първите дни, ще отмине, и всички заедно ще бъдем по-прагматични и ще вземаме решения с мисъл за държавата ни“, допълни Атанасова.

Тя изрази обида, че президентът не е поздравил ГЕРБ за победата им на парламентарните избори.

„По силата на Конституцията и нейния чл.99 ГЕРБ като първата политическа сила след проведените редовни избори е поканена от вас на консултации. Явяваме се тук с ясната отговорност, че пред държавата ни стоят редица предизвикателства. Правилно отбелязахте, че все още не е отминала здравната пандемия. Предстоят икономически и социални предизвикателства. Осъзнавайки отговорността, която носим, непосредствено след изборите уведомихме обществото ни, че сме готови да излъчим състав на Министерския съвет, който много бързо може да започне ежедневната си дейност във връзка със справянето с пандемичната обстановка и здравната криза и всички предизвикателства, които следват за България. Очакваме, че в 45-ото Народно събрание ще има не само демонстрация на сила, защото е очевидно, че ГЕРБ явно ще бъде в опозиция, въпреки че сме най-голямата парламентарна група. Първото гласуване за избор на председател на Народното събрание ясно показа разпределението на силите в Народното събрание. Готови сме с предложение за състав на Министерския съвет, който съгласно процедурата и след всички проведени консултации с всички парламентарно представени политически партии очакваме отново първо да връчите на нас като победилата партия на тези избори. Очаквахме поне да ни поздравите, г-н президент. След това отговорността идва от вашите ръце и по отношение на връчване на мандата на втората политическа сила, това е „Има такъв народ“, и съгласно Конституцията – на трета, ако втората не състави кабинет“, завърши тя.


„Необходими са оперативни и отговорни действия по съставяне на кабинет и от Народното събрание зависи това да бъде извършено бързо и отговорно“, каза президентът Румен Радев  към представителите на ГЕРБ – Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев.


„Усложнената среда за сигурността, пандемията, икономическата и социалната криза, внасянето на ефективен план за възстановяване и устойчивост на в срок, изискват ясна отговорност и оперативно управление. В същото време правителството е в оставка, а премиерът е в отпуск. Но отговорността за управлението на България тегне върху това правителство по силата на Конституцията, докато премиерът и министрите не предадат ключовете на следващото правителство“, каза Радев, намеквайки за очевидната липса на премиера в оставка Бойко Борисов.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни