Свързани новини

16.04.2021 14:53

Комисия ще проверява харчовете 10 г. назад

Видян 5188 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        По предложение на ГЕРБ-СДС, и с подкрепата на БСП и ДПС, проверката по идея на Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!” за ревизия на 4-годишното управление на Бойко Борисов, ще се удължи до 10 години назад. 214 депутати подкрепиха предложението за създаване на Комисията.


 


За председател на комисията бе избрана Мая Манолова. Тя се състои от 18 членове – по трима от парламентарна група:


  • От ГЕРБ: Дани Каназирева, Тома Биков и Маноил Манев
  • От „Има такъв народ“: Георги Георгиев, Иван Хиновски и Пламен Абровски
  • От „БСП за България“: Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев
  • От ДПС: Йордан Цонев, Сергей Кючуков и Адлен Шефкед
  • От „Демократична България“: Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков
  • От "Изправи се! Мутри вън!": Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев

 


Проектът на решение, внесен от Манолова, гласеше, че се създава временна комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 4 години. Срокът на действие на комисията беше определен на едва 3 месеца, въпреки гигантския обем от работа, който е предвидено да свърши, пише Сега. Самият проект по незнайна причина не беше качен на сайта на парламента докато се разглеждаше. „Има риск в стремежа си да разследваме всичко да не разследваме накрая нищо”, предупреди депутатът от БСП Явор Божанков. Напук на собствената си тревога, той веднага след това предложи да се добави още един обект на проверка – всички сделки, сключени за последните 4 години, от предприятия и дружества с над 50 на сто държавно участие на Софийската стокова борса. А съпартиецът му Румен Гечев поиска същото да се направи и с дейността на ликвидираната Държавна комисия по хазарта (ДКХ) и Агенция „Пътна инфраструктура”.  Това отприщи порой от допълнения към проекта на решението – вероятно депутатите се страхуваха, че ако пропуснат нещо скандално, могат да бъдат обвинени, че прикриват корупция или разхищения. От „Изправи се! Мутри вън!” поискаха да се добавят „Напоителни системи” ЕАД, шестте държавни горски предприятия, държавните ловни стопанства, БДЖ и Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Георги Ганев от „Демократична България” настоя да се включат ТЕРЕМ ЕАД, „Топлофикация-София” и Комисията за финансов надзор (КФН).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Нинова: Маските паднаха. 16.04.2021 19:40

    Нинова: Маските паднаха. Новите партии и ДПС не желаят ревизия за последните 10 г. управление Автор: bsp.bg "Днес за втори път паднаха маските. Новите партии „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и ДПС гласуваха „против“ и „въздържал се“ комисията по ревизия да провери последните 10 години управление. Те решиха да се проверяват само последните четири. Защо? Дали не е защото част от новите бяха предишните стари в управленията на Борисов точно в тези 10 години. Само БСП бяхме последователни и принципни - ревизия на цялото 10-годишно управление и забрана от днес да раздава национални блага и постове". Това коментира председателят на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук след разразилия се днес скандал в парламента около сформирането на комисия, която да ревизира управлението на ГЕРБ.

  • 001 Anonimen 16.04.2021 16:01

    Друго пише в други сайтове-не за 10 години назад,за по-малко...ама то няма значение.Просто трябва да се пише истината.

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако