Свързани новини

16.04.2021 11:02

Новите партии в парламента искат мащабна ревизия на Борисов 3

Видян 5996 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искане за мащабна ревизия на управлението на Бойко Борисов внесоха в деловодството на Народното събрание парламентарните групи на "Изправи се! Мутри, вън" и "Има такъв народ" . Това става ясно от проекторешението им, което "Дневник" видя. То е вписано и като първа точка в дневния ред на парламента за петък сутринта.

Документът предвижда създаване на временна комисия за срок от 3 месеца "за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 4 години".

Депутатите от "Демократична България" не са се подписали, но ще подкрепят искането в зала, каза съпредседателят на коалицията Христо Иванов за "Дневник".

Задачите, които си поставя бъдещата комисия, са наистина необятни и не е ясно как ще бъдат проверени всички посочени обекти. Само тяхното изброяване заема няколко страници, а подробното им проучване за 3 месеца изглежда почти непосилна задача.

Държавни дружества и държавни институции по списък

Сред планираните за основна ревизия са държавните дружества от ранга на "Автомагистрали" ЕАД - компанията, която получи милиарди, за да строи скоростните пътища без обществени поръчки, държавният ВиК холдинг и държавната петролна компания, също създадени в разрез с принципите на пазарната икономика. Също и Българският енергиен холдинг, "АЕЦ Козлодуй", Националната електрическа компания, Електроенергийният системен оператор, тецовете "Марица", "Булгаргаз" ЕАД, "Булгартрансгаз" и други.

Вносителите искат и пълна проверка на безплатното за някои граждани, но излязло скъпо за данъкоплатците като цяло саниране на панелни жилищни блокове с пари от държавния бюджет и с европейски средства.

Планира се и контрол на това как са сключвани и изпълнявани концесионните договори и големите обществени поръчки, също и участията на офшорни дружества в усвояването на публични средства.

Ревизията не спира до тук. Ще се проверява дейността на Националния осигурителен институт, на здравната каса, Сребърния фонд, пенсионните дружества, търговските аташета, Фонда за пътна безопасност към МВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 16.04.2021 18:51

    003, май си прав. Примата трябва да се държи под око и да отговаря за нечуваните и невиждани грабежи на този народец.

  • 004 Anonimen 16.04.2021 14:28

    Не само ревизия и изваждане на показ на некадърието, кражбите и злоупотребите! И ЛИНЧ, никакъв съд. Дебелият БАНКЯНСКИ ГЪЗ трябва да си получи това, което заслужава.

  • 003 До боклуците от безвремието в Булгаристан 16.04.2021 12:39

    Тиквата ще духне, помнете думата ми !!!

  • 002 Anonimen 16.04.2021 11:20

    Не само на Борисов 3, а на всичките му мандати, защото кражбите му започнаха още като кмет на София и липсващите стотици милиарди по негова вина трябва да се възстановяват. С кражбите си той доведе България и българите до национална катастрофа и трябва да отговаря и възстановява

  • 001 Anonimen 16.04.2021 11:06

    Ами, че дА! И не само на Бойко 3 - и трите серии на мутрокрацията.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели