Свързани новини

16.04.2021 10:23

ГЕРБ можеше още преди 5 г. да приеме мажоритарен вот: Слави

Видян 5170 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега?
Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци?
Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката.
Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго.
За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.
И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си", написа лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов.


Припомняме, че вчера Бойко Борисов заяви, че младите хора са били излъгани: "Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, посочи Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 16.04.2021 14:27

    Без да се бъркам на ИТН и Слави, се вижда, че отдавна са обмислили как и какво да правят, на кого по какъв начин да реагират. А от страна на помиярската глутница ГЕРБ сме свидетели на неадекватност до безкрай! Интересно ми е къде ще се дянат фурнаджийските лопати Биков, Сачева, А. Тодоров и останалите, след като народът им взриви вече кочината!

  • 002 тотална деградация 16.04.2021 11:39

    В това НС се вижда колко неграмотни, некомпетентни и нагли са герберите, които сътвориха купища нефелни и лобистки закони в предишния парламент. Станалата известна с тъпотата си ПКП седи на първия ред и непрекъснато апострофира и кряка по ради липса на звънец, с който отнема думата на който и когато си иска. Такава простащина и улично поведение може да сътвори само еднокнижна самозабравила се мутра

  • 001 Ваш Слави Трифонов 16.04.2021 10:34

    За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента – време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот. И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно – въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си.

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и