Свързани новини

15.04.2021 15:34

Общоевропейската правна рамка за изкуствения интелект е важна за развитието на вътрешния пазар: Емил Радев

Видян 2142 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Осигуряването на общоевропейска регулаторна рамка за развитие на технологиите с изкуствен интелект е важно за развитието на вътрешния пазар, за защитата на гражданите на ЕС, както и за правната сигурност на предприятията и организациите, които разработват и внедряват такива технологии. Това коментира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ д-р Емил Радев на провелия се в Икономическия университет във Варна дискусионен форум относно перспективите и рисковете пред приложението на изкуствения интелект в различните обществени сфери. Събитието, което е част от Седмицата на правото във висшето учебно заведение, беше официално открито от ректора проф. д-р Евгени Станимиров и доц. д-р Андрияна Андреева, ръководител на катедра „Правни науки“. В дискусията се включи и проф. д-р Надя Костова, зам.-ректор по научноизследователската дейност и развитие на кадрите в ИУ – Варна.
„Етиката е в центъра на дебата, който се води в ЕС относно изкуствения интелект”, изтъкна Емил Радев. Той представи препоръките, включени в приетите от Европейския парламент доклади и предшестващи очакваното до дни предложение на Европейската комисия за пакет от правила. „ЕС пое ангажимент да разработи подход, ориентиран към човека, и заема особено твърда позиция по въпросите, свързани с поверителността, защитата на данните и правилата за недопускане на дискриминация”, отбеляза българският евродепутат. По думите му стратегическият подход на ЕС е значително различен от този на САЩ, който е на основата на саморегулирането и се фокусира върху инициативи на частния сектор. „Различен е и от китайската стратегия, която дава приоритет на ръководен от правителството подход, със значителна координация между частния и публичния сектор”, допълни Радев. Той обаче уточни, че инвестициите в изкуствен интелект в Северна Америка са 6 пъти повече. „Изпреварва ни и Азия, а


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Tesla

Tesla съкращава повече от 10% от работната сила

Tesla ще съкрати повече от 10% от служителите ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог