Свързани новини

15.04.2021 16:52

Сертификатите за ваксиниране ще бъдат непряка дискриминация: Великобритания

Видян 1490 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във Великобритания независимата Комисия за равенство и човешки права оповести, че обсъжданите от правителството сертификати за ваксиниране, обявени в подкрепа на облекчаването на пандемичните мерки,  ще представляват незаконна непряка дискриминация спрямо някои обществени групи, предаде БНР.


В момент, когато министрите обсъждат въвеждането на някакъв вид документ - било то сертификат или паспорт, за някои големи събития по-късно тази година, Комисията за равенство и човешки права предупреди кабинета, че рискува да създаде „двупластово общество“.


Комисията отбеляза, че на работодателите не трябва да се позволява политика на наемане на работници на принципа:„Няма ваксина, няма работа“, докато на всички млади хора не се предложи ваксина, и че изискването ваксинирането да е задължително за полагащите грижи за стари хора е в противоречие със закона.


Представители на комисията заявиха, че разбират, че такива сертификати могат да помогнат за облекчаването на ограниченията, но те ще лишат от права определени обществени групи, в които подадат също имигрантите, етническите малцинства и по принцип по-бедните.


Междувременно бе съобщено, че 4,7 милиона англичани чакат за рутинни операции и процедури, отложени заради пандемията. Данните са от февруари.


Около 400 000 чакат повече от година за неуспешни операции в сравнение с 1 600 преди пандемията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.04.2021 23:55

    Един много интересен документ на пр@вителството на Великобритания, в който се казва, че 60 % от хоспитализациите и 70 % от смъртите при трет@та вълн@ се състоят от в@ксинираните с 2 дози! Доскоро подобни изказвания ги класифицираха като конспир@тивни теории. Ала щом правителств@та почнаха да ги потвърждават, интересно ми е как ще бъдат класифицирани занапред.

  • 001 Anonimen 15.04.2021 16:11

    ТЕЗИ СЕРТИФИКАТИ СА НЕЗАКОННИ И НЕИЗДЪРЖАНИ ОТ МЕДИЦИНСКА ГЛЕДНА ТОЧКА - ВАКСИНИРАНИТЕ РАЗНАСЯТ ВИРУСА, ИМУНИТЕТЪТ ИМ Е СИЛНО НАМАЛЕН, САМО ПЛАТЕНИ ИДИОТИ МОГАТ ДА ИСКАТ СЕРТИФИКАТИ ЗА ПЪТУВАНЕ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху