Свързани новини

15.04.2021 11:00

Отказът да бъде внесен изготвения план за възстановяване е саботаж: Христо Иванов

Видян 4376 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Откриваме едно Народно събрание, над което тегне въпросът дали изобщо ще го бъде, каза председателят ПГ на "Демократична България" Христо Иванов в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно събрание, предаде Фокус.  По думите му ключова задача е в краткосрочен план е България да стартира процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост. "Смятам, че отказът да бъде внесен изготвения план с всичките му недостатъци, е саботаж". Припомняме, че  Томислав Дончев обяви, че няма да внася за приемане от правителството Националния план за възстановяване и устойчивост на България , а ще остави това да стори следващият състав на Министерския съвет.

"Изборите приключиха и откриваме едно Народно събрание, над което тегне въпросът дали изобщо ще го бъде. Откриваме го, аз много се радвам в неговата естествена сграда, в неговия истински дом.Спомням си как при встъпването си в длъжност президентът Петър Стоянов беше казал, че парламентаризмът не се състои от вар и тухли, а от съгласие. Днес много се говори за съгласие, но парламентаризмът се оказва, че се състои и от вар и тухли. Тази не е просто символ, тя е материализация на това да има прозрачен парламентаризъм в България, да има отворен парламентаризъм, да има традиция, която ни свързва с най-добрите примери за граждански кураж, за отстояване на ценности. Тук е мястото на българския парламент и това, че ние се върнахме тук от партийния дом, е много добър знак, макар че това, което ни предстои, е много сложно", каза още Иванов.

Според него съгласието и диалога са хубави неща, но той попита дали забравяме, че трябва да има законност. По думите му не е необходимо договаряне по кьошетата, а законност.

Христо Иванов изтъкна, че Народното събрание ще може да свърши само


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Киро 19.04.2021 12:29

    На крива ракета космосът и пречи…На Ицо Иванов също…

  • 003 Anonimen 16.04.2021 17:49

    Интересно ми е как като външни лица Христо Иванов и компания изготвят планове и стратегии. Все едно всички работещи в държавните органи експерти, не могат да го направят, та за това най-меродавно е мнението на Иванов. Като почнат с тоя популизъм и направо се оливат.

  • 002 Мартин 15.04.2021 16:03

    Ицето Иванов вече започна с оправданията!

  • 001 Anonimen 15.04.2021 13:01

    доста лошо впечатление направи желанието му за мъст

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за