Свързани новини

15.04.2021 10:49

Време е да върнем властта в парламента: ДПС

Видян 2264 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Макар и трудно, процесът на възстановяване на държавността може да започне от 45-ото НС. Сега е времето да върнем властта в българския парламент, както повелява конституцията.


Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в словото си при откриването на 45-ото народно събрание. Той започна с поздрав за Рамазан. Уверен съм, че истинската, чистата вяра, може да е в основата на мира и чрез смирение, помирение и благотворство да води до благоденствие. Ние вярваме, че религията може да бъде обединител и миротворец, уверен е Карадайъ.


Той разчете вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна, с която да се спре разделението, противопоставянето, арогантността и агресията. Промяна, с която да се възстанови политическата нормалност като диалог между партиите, промяна, с която да се направи рестарт на държавността.


Някои разчитат резултатът като воля на избирателите за нови избори. Може. Виждам, че сме по-близо до тази перспектива и ние, от ДПС, сме готови веднага.


От гледна точка на държавата обаче нещата не стоят така. България се намира в необичайна комбинация от няколко кризи и ако добавим към тях политическа, ще сбъркаме.


Сега е моментът за възстановяване на нормалността в политиката. години наред липсва диалог между политическите сили, а след 2017 г. това се пренесе между институциите, нарушени са координацията и контролът между властите. Оттам идва и недоверието на хората в институциите, което ние определяме като институционална криза.


ДПС от 4 г. призовава основните политически сили да работят за развитие на страната. Съставянето на кабинет можело да постави началото на възстановяването на нормалността.


Нова ускорена ваксинационна програма, по-ефективни икономически мерки за излизане от кризата. Приемане на програма за възстановяване и устойчивост. Да започнат разговори за приемане с консенсус на програмата за ускорено икономическо развитие на страната.


Изборите показаха, че е необходимо ново начало, нов модел на управление, нов модел на отношение, нов подход към решаване на проблемите. Парламентът е длъжен да отговори на това изискване на суверена.



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и