Свързани новини

15.04.2021 10:23

Внасяме още днес готови промени в Изборния кодекс: Тошко Йорданов

Видян 3682 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма нужда да се лъжем - този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат, заяви Тошко Йорданов, заместник-председател на Има такъв народ в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно събрание.


"Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Той е различен, защото закъсня с 6 месеца. Закъсня с 6 месеца, защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта и отказаха да изпълнят една от основните процедури в демокрацията - предсрочни избори. Този парламент е различен, защото в него има представители на хората, които протестираха една година. Има депутати, които бяха на жълтите павета и които ядоха бой от полицията. Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Не е ясно колко ще изкара, ще работи толкова, колкото трябва и ще стане ясно съвсем скоро", заяви още Тошко Йорданов.

Той изтъкна, че парламентът има задача за промени в Изборния кодекс и заяви, че от партията му ще внесат промени, включително за намаляване на субсидията на политическите партии на 1 лв.. Според него трябва да се разпусне ЦИК, да се избере нова комисия и да има видеонаблюдение. "Това са неща, които този парламент трябва да изпълни абсолютно веднага", каза още Тошко Йорданов.  Още днес внасяме готови промени в Изборния кодекс.


 Йорданов посочи и основните посоки за промяна в ИК – премахване на ограничението в броя на секциите извън ЕС, вот по пощата, 100% машинно гласуване, нова ЦИК, видеонаблюдение, в перспектива – и мажоритарни избори.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Ахтопол ,1980 15.04.2021 12:57

    Започва изненадващо добре! Не мога да повярвам! А дано да е на хайрлия! ГЕРБ се измъкват вече, като плъхове от потъващ кораб! Подават оставка по "пощата" егати резила!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и