Свързани новини

15.04.2021 09:42

Безпринципна коалиция може да задълбочи кризата: Радев

Видян 2219 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 „Първият тест за вашия успех ще бъде възстановяването на реалния парламентарен контрол върху изпълнителната власт”, заяви президентът Румен Радев в обръщението си към НС, след като новите депутати положиха клетва. Той съобщи, че в понеделник ще направи консултации с парламентарните групи за съставяне на правителство.


„Никой не може да ви разменя, продава или отдава под наем, нито да заглушава гласа ви. Вие носите свободната воля и доверието на хиляди избиратели и не можете да бъдете крепостни на никой политически лидер. Никой няма право да наскърбява личното ви достойнство, освен ако вие самите не му позволите”, посочи държавният глава.
„В политиката някои наричат опит своите грехове и изкуството да остават безнаказани, да търгуват с обществения и дори с националния интерес в името на своето оцеляване. С вота си избирателите отхвърлиха това разбиране за политиката
. Те поискаха нови хора и избраха вас”, каза Радев.
Постигането на управленско мнозинство не следва да бъде математически сбор на гласове. Безпринципна коалиция може само да задълбочи кризата. Нужни са ясни приоритети, ясна ценностна рамка, ясна граница на възможните компромиси, ясна политическа отговорност, която не се крие зад фигурите на експерти“, заяви Радев.
„В случай че НС не успее да излъчи правителство, ще изпълня конституционните си задължения да назнача служебен кабинет”,  добави държавният глава.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 В ЕВРОПА 15.04.2021 10:47

    ПОЧИНАЛИ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ -5,365 DEAD,УВРЕДЕНИ ОТ ВАКСИНИ 238,949 Injuries: European Database of Adverse Drug Reactions for COVID-19 “Vaccines”

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и