Свързани новини

14.04.2021 16:47

Кьовеши иска нови 4 кандидати, мотаем я

Видян 1874 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският главен прокурор Лаула Кьовеши поискала в писмо до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да предложи нови четирима кандидати за делегирани прокурори на мястото на отхвърлените трима - следователите Бисерка Иванова, Преслава Петкова, Мая Ковачева и съдията от СРС Христо Крачунов.


Това стана ясно на заседанието на колегията. Засега обаче тя приема за сведение писмото на Кьовеши. Кадровиците ще се произнесат, след като приключи цялата процедура.


Трима от българските предложения - Димитър Беличев, Бойко Калфин и Светлана Шопова, вече са назначени с мандат от 5 г. Кандидатурите на Вероника Трифонова, Венцислав Фердинандов и Божидара Ганева-Димова все още се обсъждат и за тях няма окончателно решение, след като ни бяха върнати със забележки.


Кьовеши обяснява, че отхвърлените претенденти са обсъдени обстойно, но те не отговарят на критериите за поста. "След внимателна оценка на техните заявления и цялата налична информация и следвайки процедурата, за съжаление колегията на ЕП отхвърли кандидатурата за европейски делегирани прокурори. В хода на кариерното си развитие тези кандидати не биха могли да придобият подходящ опит", обяснява тя за отхвърлените следователи.


За Крачунов мотивът е, че е без практически опит за водене на наказателни разследвания и не е вещ в изготвянето на обвинителни актове, а също и фактът, че не е пледирал пред съд.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби