Свързани новини

14.04.2021 11:52

Хотелиерите вещаят катастрофа на летния сезон

Видян 1418 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хотелиерите по българското Черноморие прогнозират катастрофален летен сезон. Резервации липсват, а някои вече се отлагат за 2022 г. Повечето хотели в големите курорти въобще няма да отворят втори сезон. „Ситуацията е патова и ни предстои сезон катастрофа“, заяви за TravelNews Филчо Ставрев, член на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци и собственик на хотел „Нептун“ в курорта Св. Константин и Елена. Според него заради червената зона, в която се намира България със заразените от коронавирус, не може да се очакват туристи от Германия, Великобритания и Русия. Големите туроператори от трите страни сторнират и отлагат чартъри. Освен това все още няма яснота дали ваксинираните чужденци и преболедувалите ще могат да влизат в страната със сертификат и без PCR тест. Към този момент няма издадена заповед на здравния министър за летния сезон. Персоналът по морето има желание да се ваксинира, но не с „Астра Зенека“, а от другите препарати няма достатъчно на този етап, каза Филчо Ставрев.


Ситуацията допълнително се усложнява със струпването на военна техника и хора на границите между Русия и Украйна. Никой няма да дойде в България заради близостта ни по Черно море с двете страни, ако започнат военни действия, коментира хотелиерът. Той се надавя конфликтът да бъде решен в зародиш. Румънските туристи също отказват да идват у нас заради PCR тестовете, които трябва да правят на идване и на връщане. Това оскъпява значително почивката им, подчерта Филчо Ставрев. Българите засега са предпазливи и не резервират за лятото. Само питат за цени и условия.


Ставрев посочи, че хотелиерите вече нямат никакви оборотни средства и са пред фалит. Българската банка за развитие (ББР) също не предоставя облекчени условия по нейните програми за бранша. Държавата тотално е оставила хотелиерите без помощи.


„Резервации почти няма, а някои вече се отлагат за следващата година. Просто издъхваме“, коментира Марко Марков, председател на Съюза на собствениците за развитие на Златни пясъци и собственик на хотел „Камчия“. Според него ако се подобрят нещата в България и цяла Европа, записванията ще тръгнат много бързо. Самият Марков не е отворил хотела си през миналата година. Без предварителни резервации, не планира да отвори и за лято 2021.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни