Свързани новини

14.04.2021 09:31

43-годишен почина след 14 ч. чакане на линейка

Видян 5032 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отново има смъртен случай заради лошата организация и малкото линейки.  Мъж от София е починал, след като Спешна помощ не се е отзовала на повикванията, разкри репортаж на Nova. 43- годишният Станислав Илиев е починал преди дни, докато чака медицинска помощ, въпреки многократните обаждания на майка му до Спешното. Сега, след като дойде на себе си, жената реши да даде гласност за случая, за да се вземат мерки с организацията и да не се повтарят подобни трагични инциденти.
Майката на починалия - Евгения Илиева разказа, че драмата се е разиграла на 2 април.  Тя звъняла 5 пъти на телефон 112 и обяснила, че синът ѝ има симптоми на коронавирус - висока температура, отпадналост и хрипове. Майката имала положителен PCR тест и е била изолирана вкъщи. Двамата е нямало как да напуснат дома си и да потърсят сами лекарска помощ, защото са били под карантина.
Въпреки всички обаждания, екип на Спешна помощ така и не отишъл на адреса. На следващата сутрин мъжът издъхнал. Тогава дошла и линейка, а лекарят само констатирал смъртта.
"Първото обаждане бе в 17:43 часа. Казаха ми, че имат много пациенти, но ще бъдем обслужени. Последното обаждане, което направих бе около 23.55 часа. Тогава ми беше казано, че линейка няма да дойде. Обясниха ми, че трябва да потърся линейка на следващата сутрин между 7 и 8 часа", разказа Илиева.
"Започнах отново да звъня на 112. Сутринта звъннах отново в 6:40 часа. Казаха ми, че линейка идва и това се случи след около 40 минути. Когато лекарката дойде на етажа, синът ми вече нямаше пулс, беше починал", каза опечалената майка. Илиева разказа още, че се е обърнала за помощ към личния лекар, за да предупреди за състоянието на Станислав. Той обаче отказал посещение в дома им и назначил лечение по телефона. Медикът не пожела и да бъде направен тест за коронавирус на сина ѝ.
Тя обясни, че състоянието на мъжа било променливо. На следващата сутрин той вече бил в тежко положение, дишането му било затруднено, имал и пяна на устата.
На въпрос дали е имал придружаващи заболявания, тя уточни, че


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 15.04.2021 10:42

    НА ВАКСИНАТА - 20 ГОДИШЕН ШОТЛАНДЕЦ ПОЧИНАЛ СЛЕД 12 ЧАСА ОТ ВАКСИНАЦИЯ С ПФАЙЗЕР. The Daily Mail is reporting today that a 20-year-old young Scottish man has died within 12 hours of receiving the experimental Pfizer COVID mRNA injection, leaving his parents devastated

  • 003 Anonimen 14.04.2021 13:02

    31 години капитализъм - 31 години геноцид!

  • 002 Anonimen 14.04.2021 11:59

    Не ни е виновна нито демокрацията, нито частния капитализъм, а тъпите ви, алчни и безхаберни мангалски чутури!

  • 001 Anonimen 14.04.2021 10:00

    В демонократическа България здравеопазване няма, за разлика от социалистическата! Има само търговия с илюзии за здраве. Това наред с мизерията е една от причините да сме най-измиращата нация в Европа.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от