Свързани новини

17.05.2009 14:56

Масово купуване на гласове в Ливан преди изборите

Видян 903 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разходи за училище, медицински помощи, самолетни билети и дори месечни възнаграждения: всичко е пуснато в действие в Ливан, за да бъдат убедени избирателите да дадат гласа си на 7 юни в страна, където клиентелизмът е господар, отбелязва АФП в информация за предстоящите ливански парламентарни избори, предаде БГНЕС.


Парите са много важен фактор в Ливан, тъй като правовата държава не съществува. В западните страни подобни методи ще доведат до цялостно анулиране на изборния процес, категоричен е Шарл Шартуни, професор по политически науки в Ливанския университет. Макар всички партии категорично да отричат каквито и да било опити за купуване на гласове, тази практика по време на всеки изборен период в Ливан е дълбоко вкоренена традиция в обществото. Това е стара традиция и не вярвам положението да се е променило за изборите тази година, признава ливанският министър на информацията Тарик Митри. Много пари влизат в Ливан от страни и сили в региона, които поддържат един от двата съпернически лагера: антисирийското мнозинство и подкрепяното от Дамаск малцинство. Страни като Саудитска Арабия и Иран финансират предизборната кампания. И в Ливан изборните екскурзии не са новост. Пожелал анонимност западен дипломат е получил доклади от страната си за пътуването на 5000 ливанци, живеещи в Австралия, за да гласуват срещу финансова помощ. Ливанските емигранти нямат право да гласуват в страната, където са се установили. Според неправителствената организация Ливанска асоциация за демократични избори, която с разрешението на министерството на вътрешните работи ще наблюдава изборния процес, купуването на гласове става чрез осигуряване на работа, месечно възнаграждение за популяризиране на идеите на някоя от силите, раздаване на медикаменти и дори организирането на безплатни профилактични кампании.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и