Свързани новини

13.04.2021 09:25

Кмет си купи луксозен автомобил след уникална обществена поръчка

Видян 3704 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Хаджидимово  - родният град от селски тип на еврокомисаря Мария Габриел, обявил обществена поръчка за автомобил с такива критерии, че да може само една точно определена луксозна марка кола да спечели. На 14 декември 2020 г. Людмил Терзиев обявява обществена поръчка за нов автомобил. Срокът на поръчката обаче случайно или не, включва и коледните празници. Така, до 29 декември в общината очакват оферти за колата. Както е по закон, от администрацията заявяват критерии. На условията, които поставят обаче, отговаря само един конкретен модел.
Нуждите на общината за обществената поръчка:
Airmatic въздушно окачване с безстепенно регулиране, автопилот Tempomat вкл. електронен ограничител на скоростта Speedtronic eco Start/Stop (B03)филтър за твърди частици (само за d моделите) система за очистване на изгорелите газове при дизеловите двигатели d (SCR) ауспухова система с видими ауспухови накрайници (не за d).
И това обаче не стига. Новата кола на кмета на Хаджидимово трябва да притежава сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици,  задължително хромирана лайсна и два ауспуха  от благородна стомана.
"Най- куриозното според мен е годината на първата му регистрация да е месец 10.2017 г.", заяви съветникът в Антикорупционен фонд адв. Деница Руканова.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.04.2021 21:18

    Е, нашият си купи два.Щот вечният кмет на Попово, академик Веселинов му сипва в паничката заради мангалските глАсове и избирателите от отвъдното.

  • 001 Anonimen 13.04.2021 09:45

    Човечецът да не остане по-назад от висшестоящите гледа какво правят те. Не случайно е асфалтирал улицата на Борисовата калинка Мария Габриел, която хем се харизала на французин, хем на държавна хранилка на изчезващите българи, абе куче влачи диря няма...дали?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден