Свързани новини

12.04.2021 10:05

Имаме 360 000 по-малко заети, отколкото през 2008 г.: П. Чобанов

Видян 2124 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Имаме парламент, в който трудно ще бъде намерено някакво съгласие по основни приоритети. Надяваме се, че правителството, което дойде, каквото и да бъде то, ще има добро отношение към бизнес средата, ще положи усилия да се справи с предизвикателствата и ще осигури възможности за един ускорен икономически растеж”, заяви ексминистърът на финансите и бивш депутат доц. д-р Петър Чобанов. С екип от експерти, събрани в нов Съвет по публични политики, той разработи Стратегия за дългосрочен ускорен растеж и конкурентоспособност на България. Документът очертава сериозните икономически и фискални предизвикателства, пред които се изправя страната ни при справянето с COVID-кризата и насочва фокуса към основните приоритети, които трябва да бъдат следвани. Той беше представен умишлено след изборите, за да не бъде темата политизирана.
„Какви са рисковете? Икономически – неотминаващата пандемия и несигурността, която съществува, но и по-структурни – недостатъчни инвестиции, недобрата среда за тях, недостатъчният човешки капитал. Знаем, че в броя на заетите изоставаме, имаме 360 хил. по-малко заети, отколкото са били през 2008 г. Инвестициите не са достатъчни. По отношение на публичните финанси рисковете също са ясни. Това са неефективността на публичните разходи, проблемите при планирането и прозрачното изразходване на бюджетни средства. Когато един проект стартира и той е по-дългосрочен, липсва оценка за това какви разходи ще са необходими при поддържането на това, което е построено, на съответната инфраструктура“, смята доц. Чобанов.
„Знаем, че има различни предизвикателства, свързани със


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.04.2021 10:53

    Как няма да има като с рекета и дебелите си комисионни Тиквата изгони всички големи инвеститори, а нови не идват от страх от изнудване и беззаконие. Такъв човек на такава позиция 12 г е парадокс в световните демократични държави и пример за учебник какъв не трябва да бъде един премиер, камо ли на ЕС държава!!!

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.