Свързани новини

09.04.2021 10:24

ВМРО ще поиска касиране на вота в Турция

Видян 4319 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ВМРО не признава изборните резултати от Турция, но признава официалните резултати. Това обяви на брифинг депутатът Ангел Джамбазки. Той благодари на всички, участвали в изборите, както и на избирателите.


„Резултатите са такива,каквито са и ние признаваме изборния резултат. Приемаме оценката, която получихме. Ротацията във властта е нещо нормално. За ВМРО не е на живот и смърт да имат представители в Народното събрание. За нашето близо 30-годишна нова политическа история сме били няколко пъти част от Народното събрание и един път част от управлението. В ротацията няма нищо извънредно, непоправим и трагично, резултатът е ясен и мандатът е ясен”, каза още той.


"Партиите, които изразяваха желанията и волята на протеста, имат подкрепа и те трябва да имат възможност да реализират този мандат. Ако трябва да гледаме чисто егоистично, ние би трябвало да искаме реванш веднага. Но това е много тяснопартиен интерес. Интересът на българската държавност, на българската общественост, на българските граждани в тази ситуация, изисква да има стабилно и ползотворно управление.", обясни Джамбазки и поздрави и приветства тези, които са представени в Народното събрание.


Той им пожела също да постигнат съгласие, да се обединят и да излъчат правителство и управление. Според него обратното би било във вреда на интересите на българските граждани, както и на много системи като здравна и икономическа.


Джамбазки представи екип от млади хора, с които ВМРО е работила по време на изборите в Турция. Именно с тях партията подава сигнал за нарушение по време на изборите в южната ни съседка. Джамбазки предлага в отворено писмо до Конституционния съд да бъдат оспорени резултатите от секциите в Турция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Волен 11.04.2021 07:54

    Когато при изборите за евродепутати изборните секции в Турция гласиваха под ДС-строй за Джандбаз и Слабака, тогава не обжалваха изборните резултати, а?! Тия, индо-българееещите се от ДС-МВРо май се иомат за ДС-абонирани за определени гласове?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби