Свързани новини

08.04.2021 10:49

Кои ученици се връщат в клас от 12 април

Видян 1200 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Взехме решение за частично възстановяване на учебния процес от 12 април. Всички ученици от 1 до 4 клас се връщат в училище, плюс 3 от 8-те класа от 5 до 12. Ще започнем със 7, 8 и 10 клас. От 26 април, ако ситуацията позволява - 5, 9 и 12 клас. 12-и клас ще приключи по-ранно учебната година, затова е важно да се върнат от 26 април. Това е силно зависимо от решението за налагане по-строги или не толкова строги мерки", обяви образователният министър Красимир Вълчев на брифинг на НОЩ.


"6, 7 и 11 са включени в графика от 17 май. За 12 седмици 7 и 12 клас са приоритизирани, това е логиката на графика. Считаме, че е разумно от 5 до 12 клас до 40% от учениците да се върнат. Това са 3 от 8 класа плюс всички паралелки в училищата с една паралелка в клас. Това е режимът, който беше до 22 март. Ще бъдат разрешени практическите занятия, дуалната форма на обучение, индивидуалните изпити и дейности. Решението е да възстановим практическите занятия във висшите училища. При студентите в най-голяма степен имаме изградени навици за самостоятелно учене", каза още той.


Ситуацията в системата на образованието е, че при съпоставими общи стойности спрямо ноември 2020 г., е два пъти по-добра - два пъти по-малко болни учители и ученици, стана ясно още от думите му.


"Вероятно това се дължи на ваксинацията и на това, че присъственият процес беше частичен", посочи министър Вълчев и добави, че заразените ваксинирани учители са 4 пъти по-малко от неваксинираните учители.


"Нямаме починали учители, които да са ваксинирани. Около 500 са заразените служители от педагогическия персонал", отбеляза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог