Свързани новини

08.04.2021 11:44

Областен взе плажа Веселие за фирмата си

Видян 5894 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството даде плажа на Къмпинг Веселие – една от последните хубави незастроени ивици по южното ни Черноморие, недалеч от Созопол, на фирмата на областния управител на София и бивш депутат от Атака Николай Пехливанов. Това стана на същото заседание, на което беше наложен мораториум на плащането на концесионна такса от СОФКънект за Летище София в следващите 10 години поради епидемичната обстановка. И двете решения бяха тълкувани от медиите като скандални.


Плажът на къмпинг Веселие беше даден на концесия на дружеството Блек Сий Бийч ЕООД, съобщиха от правителствената информационна служба.


Едноличен собственик на капитала на Блек Сий Бийч ЕООД е дружеството Грийнлайф Резортс. А собственик на холдинга е личната фирма Н. П. ИНВЕСТ ЕООД, която държи областният управител на София и бивш депутат от ПП Атака Николай Пехливанов.


Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 27 818,87 лв. без ДДС. А предложението за инвестиции, свързани с подобряване на достъпа до морския плаж, е в размер на 123 660 лв. с ДДС.


„Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 15 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на плажа”, пише в решението на министрите.


Напомняме, че съвсем неотдавна досегашният заместник-председател на парламента Веселин Марешки взе чрез свое дружество плажа Кабакум, недалеч от Варна, на който има и незаконна постройка, която това управление отказа да бутне, въпреки нелегалността й.


На същия бизнесмен, който е с влязла в сила присъда на втора инстанция и отдавна трябваше да бъде зад решетките за 4 години, както е постановил съдът, беше даден и още един северен плаж.


Същото правителство хареса само фирми, свързани със СИК и ВИС за най-апетитните за управление плажове по родното Черноморие – Слънчев бряг и Несебър. За единия от тях самата морска община беше пренебрегната в името на борческите фирми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тихомир Томов 08.04.2021 13:19

    Областния управител е Николай Янков Пехливанов и през последните години Волен СубСидеров летуваше само при него за благото на Народа !

  • 002 Областния 08.04.2021 01:28

    Днес кай първи публикува тази грешна инфо за Пехливанов и всички я преписаха. Да бяхте проверили кой е областният управител през 2021,всички сте с големи претенции /на преписвачи/

  • 001 Anonimen 07.04.2021 21:55

    Мутрата продължава нагло с престъпните си действия и възнаграждава своите подлоги дори след като има ново НС! За това задължително ревизия на корумпираните и престъпни действия на този самозабравил се крадец и ресто!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби