Свързани новини

07.04.2021 17:20

Вице Захариева мълчи по скандала за €8 млн. от скопския олигарх Орце

Видян 14442 пъти | Коментари 3
Гласували 6 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, избран депутат от Пазарджишка област, 2 работни дни не успя да намери време да отговори на 4 елементарни въпроса на 19 минути. Не знаем да приемаме ли мълчанието й за знак на съгласие по огласения в най-гледаното шоу в скопския youtube скандал за 8 млн. евро срещу политически чадър над тамошния олигарх Йордан Камчев – Орце, вече арестант. Миналата пролет – лято той се укриваше у нас от преследване за пране на пари и от тукпусна СРС-та, които събориха основаната от американските демократи прокуратура тип Кьовеши в РСМакедония. Откъде да знае предвожданото от Захариева Външно министерство, че през ноември демократите ще спечелят изборите в САЩ и през януари администрацията на Байдън не просто ще дойде на власт, а и ще го стори с екип, съставен само от експерти по Балканите, Черноморския регион и Източна Европа. Тотален малшанс. Затова най-настоятелно я попитахме:

1.    По каква причина България веднъж предложи, а след отхвърлянето му отново номинира Йордан Камчев – Орце за почетен консул на страната ни в Северна Македония? Какви са конкретните му заслуги пред нашата страна, за да му осигури чрез титлата и имунитет от наказателно преследване за него и цялото му огромно имущество?
2.    По каква причина България осигуряваше специална защита на това лице на своя територия?
3.    Как се отнася Екатерина Захариева към огласените от скопския политик Петър Богоевски данни за 8 милиона евро, които според него са взети за чадър над предлагания за почетен консул на България Камчев? Възможно ли е, както твърди Богоевски, тези пари да са предадени и по някакъв начин да са стигнали до съпруга на министър Захариева (припомняме, че А. Захариев се прочу с лъжите около „подпорната стена”, а после „дом за птички”, както определи ВИП туристическия комплекс, който проектира в забранената за строителство и защитена природна зона Алепу за Главболгарстрой и небостъргача, издигащ се по негов план в двора на Мултигруп, на метри от лобното място на Илия Павлов, по поръчка на неговото вице)?
Пуснахме и 1 важен допълнителен въпрос, несвързан с македонското досие:
По каква причина вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева приема в кабинета си Виктор Стоянов, който се занимава с реекспорт на лекарства – нещо, срещу което кабинетите Борисов 2 и 3 с нейно участие водеха борба?

Вероятно има разумно обяснение и би било чудесно да го чуем.
Само напомняме, че служителката на правосъдното министерство, от което Захариева дойде във Външно - заемаше креслото в юридическата институция при Борисов 2, онази жена, която  разкри далаверата с бг паспортите за македонци, давани по


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 08.04.2021 14:27

    Открихте Америка-не бил случайно във властта!Че кой пък е случайно там?

  • 002 разнищване и разследване до дупка 07.04.2021 18:34

    Нескопосаната секретарка нарочена за външен министър и тя гледа да намаже от кацата с мед, някои милиарди, някои милиони, кой колкото му позволят...

  • 001 Anonimen 07.04.2021 18:27

    Епа купил си е местото, какво толкоз чудно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева