Свързани новини

06.04.2021 16:36

Ясна връзка АстраЗенека - сърдечни проблеми: ЕМА

Видян 7464 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ръководителят на департамента по ваксинации на Европейската медикаментна агенция Марко Кавалери заяви в интервю за римския всекидневник Месаджеро, че ЕМА е открила тясна връзка между употребата на ваксина АстраЗенека и проблемите със сърцето. Напомняме, че журналистът Георги Коритаров почина от сърдечна недостатъчност след първа доза инжекция. Той  далеч не е единственият случай на смърт със сърдечен проблем, последвал ваксина – поне още 3 има доказани у нас. И трите след АстраЗенека. Напомняме, че именно на тази ваксина поръча най-много българското правителство, като логиката е проста – представител на фирмата у нас е майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел.


Българските случаи са показателни и с още нещо. Те напълно подкрепят тезата на ЕМА, чийто шеф на ваксините посочва, че връзката между АстраЗенека и сърдечните проблеми на инжектираните се дължат на възрастта. Става дума за хората над 65. Това вече е доказано. Все още се търси доколко е важен полът. Досегашните данни за коронавируса показват, че той е поне 2 пъти по-проблематичен за мъжете, отколкото за жените.


По всички тези поводи ЕМА събира спешен комитет за обсъждане на казуса. Той вече започна и ще продължи до петък, предава Гардиън, цитирайки АФП.


В очакване на позиция, освен Скандинавия и Холандия, още няколко държави преустановиха ваксинацията с АстраЗенека. Това са 4-те големи в ЕС: Германия, Франция, Италия и Испания. Даже британското здравно министерство, което до момента поддържаше ваксината, понеже е разработена в славния й университет в Оксфорд, обяви, че е възможно секване на ваксинацията, която на Острова върви с най-бързи темпове в Европа като континент и е базирана основно на АстраЗенека и в много по-малка степен на Пфайзер.


Според проф. Ний Фъргюсън от Импириъл Колидж в Лондон, цитиран от ВВС, младите хора не би трябвало да се притесняват и занапред да се ваксинират с АстраЗенека.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 28.05.2021 09:05

    Ама вие вярвате ,че държавниците се ваксинираха ? Даже да сте ги виждали , че им слагат спринцовката , то тя е или с витамин , или с физиологичен разтвор. Те зная много добре за какво са тези т.н. ваксини.

  • 003 ваксиналните мисирки 12.04.2021 20:54

    ще си утрепят децата и родителите, но няма да се откажат от световното безумие - англетата си убиха даже любимия принц

  • 002 Anonimen 07.04.2021 08:11

    и все пак първите в държавата се имунизираха с други ваксини,а не с астра,,уговорена с майката на майдел......

  • 001 Anonimen 07.04.2021 03:52

    Абсолютно нищо не е доказано и няма нищо общо нито със сърцето,нито с възрастта над 65 години.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец