Свързани новини

06.04.2021 15:48

А1 България получи постоянен лиценз за 5G честоти на стойност 4,7 млн. лева

Видян 2405 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

А1 България спечели първо място на провелия се днес търг, организиран от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за разпределение на радиочестотния спектър 3,6GHz в България. А1 взе честотната лента 3600-3700 MHz, която ще използва за развитието на своята 5G мрежа за период от 20 години и ще плати общо 12,7 млн. лева на държавата, в което се включват 4,7 млн. лева еднократна такса и 8 млн. лева за годишни такси.


„Днес направихме още една важна стъпка към налагането на 5G в страната. Като технологичен лидер ние имаме най-подготвената мрежа за търговски старт на истинско 5G и за предлагането на мобилни услуги от пето поколение на нашите клиенти. Затова и направихме най-голяма инвестиция в лиценз, за да си гарантираме лентата 3600-3700 MHz. Нашата 5G мрежа работи на нея от самия си старт, което означава, че с тази инвестиция имаме капацитет да предложим първокласни търговски 5G услуги в най-кратки срокове. Именно те ще дадат повече възможности за общуване и забавление на частните клиенти, както и много нови източници на приходи за бизнеса. Намираме се на прага на нова ера в телекомуникациите и вече нищо не ни спира да се възползваме от всичко, което тя ни предлага.“ коментира Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България.


Към момента телекомът е единственият, който предлага 5G мрежа в страната, която използва 5G честоти в същата честотна лента и 5G оборудване на европейски доставчик. По този начин мрежата от пето поколение на А1 предлага истинско 5G преживяване със скорости, достигащи над 1 000 Mbps и ниско времезакъснение. След придобиването на честотите за постоянно компанията ще може да продължи да развива своята 5G мрежа и да предложи мобилни услуги от пето поколение на индивидуалните и бизнес клиентите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион