Свързани новини

05.04.2021 09:24

От „стабилност” до „рестарт”: Коментарите пред урните

Видян 2924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Изборите трябваше да бъдат още миналата година”, заяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас. Държавният глава избра да гласува машинно в избирателната си секция в ПГ по транспорт Макгахан в София.
„Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията. Гласувах за свободна, справедлива и просперираща България. Тези избори ще са първа стъпка към нормалността, към завръщането към законите и правилата. Към осъзнаването на силата на колективното действие. Към отприщването на огромния потенциал, който носи народът ни“, каза Радев.
Президентът заяви, че за първи път вижда толкова много хора да гласуват в избирателната секция, където и той упражнява правото си на вот. Според него това показва, че има ангажираност на българите към тези избори.
Премиерът Бойко Борисов традиционно гласува в родната си Банкя. Той се оказа първи от политическите лидери упражни правото си на избор, като застана пред урната малко повече от час след началото на изборния ден. Всичко се предаваше на живо, без самото гласуване, на страницата му във Фейсбук. Журналисти нямаше, а ГЕРБ така и не обяви часа, в който ще гласува премиерът.
Борисов определи тези парламентарни избори като "най-скъпите", защото стрували над 150 млн. лв. по негови изчисления. Премиерът подчерта, че  партията му е водила "най-толерантната и най-добронамерената" предизборна кампания, в която не са обидили никого.
"Дано да имаме честни и почтени избори, за да може както ни подреди народът, след това да имаме и претенции. Не можеш да имаш няколко процента, а да искаш да говориш от името на народа, и обратното. Надявам се мобилизацията на партията ни ГЕРБ и СДС да е успешна", допълни още Борисов. След това лидерът на ГЕРБ посети черква и запали свещ.
„Моментът е решаващ за България”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като гласува. Тя направи това с машина, след като по време на цялата кампания БСП призоваваше именно за машинен вот. „Изненадана съм, че толкова рано има такава висока избирателна активност, това е похвално”, отбеляза тя.
„Гласувах за промяна и стабилност, да излезем от дъното на всички мрачни класации, за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...