Свързани новини

04.04.2021 09:31

Хаос в началото на изборния ден в Турция

Видян 3701 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изборният ден в Турция започна с хаос и скандали заради декларациите, които трябва да се попълват от всеки български гражданин, решил да гласува в чужбина. Пред изборните секции имаше хора, чакащи да дадат своя глас още преди началото на изборния ден, съобщава БНР.


Още в самото начало на изборния ден в секцията в Авджълар СИК трябваше да проведе заседание и да реши къде трябва да се попълват декларациите от тези избиратели, които не са ги попълнили онлайн. С 4 гласа за и 3 против – решението беше това да става предварително, а пред СИК да се полага само подпис. Минути след това решение в секцията пристигнаха застъпници и беше свикано ново заседание на СИК, а решението беше променено - декларациите да се попълват в самата секция. А опашката от гласоподаватели растеше, увеличаваше се и напрежението.


"В 7:00 пише! Стана 8 часа, а още не приемат. Те гледат колкото по-малко хора минат, още по-добре! Това е", сподели избирателка пред БНР.


"От 6:30 чакам тук и не мога да гласувам. Искат да не гласуваме! Тогава да не отварят!", сподели гласоподавател.


В Турция днес е в сила полицейски час, който не важи за българските избиратели. На места са организирани микробуси, които да ги превозват до изборните секции. А първите часове на изборния ден не оправдаха очакванията хората да се изплашат заради пандемията и да не дойдат да гласуват масово, както е било при предишни избори в Турция.


По традиция в Турция са най-много гласувалите български избиратели извън страната. Тази година предварителни декларации са попълнени от 21 000 души. 


продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец