Свързани новини

03.04.2021 17:04

И Джонсън хванат с далавери

Видян 3890 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тъмни облаци над британския премиер Борис Джонсън. Първо лейбъристите се възмутиха заради ремонт в апартамента му на „Даунинг стрийт“, после бивше гадже разкри пикантни подробности около връзката им.


Ремонтът на апартамента, който е официална резиденция на британските премиери от 300 години насам, струва 200 хил. паунда. Според лейбъристите това е неприлично голяма сума и те настояват Избирателната комисия да започне разследване откъде са дошли средствата за него, съобщава special.bg.


В писмо до Комисията се казва, че премиерът Борис Джонсън е извършил сериозно нарушение, което не е декларирал коректно дарения. Това е нещо, което е длъжен да направи по силата на закона за даренията на политическите партии и политиците.


По-конкретно не е обявил дарение от 60 хил. паунда, направено от лорд Браунлоу.


По силата на Закона за изборите и референдумите, действащ във Великобритания от 2000 г., политик, който получава дарение над 1500 британски лири, трябва да го обяви в рамките на един месец и да посочи името и адреса на дарителя.


Борис Джонсън обаче изобщо не е съобщил за щедрото дарение на лорд Браунлоу. Защо ли? Най-вероятно е забравил – ще го оправдаят почитателите му. А като се има предвид последният секс скандал, в който Борис Джонсън е замесен, това е съвсем разбираемо.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 мрачна действителност 04.04.2021 09:55

    Ако беше в Англия крадливата Тиква сигурно щеше да бъде линчуван публично. Там за 1500 паунда необявени правят разследване, а тук чекмеджета с милиони и кюлчета се замитат от тези, които са призвани да правораздават. Пазачът на мутренски коли превърна България в мутроландия и върна феодализма в 21 век!

  • 001 Тихомир Томов 04.04.2021 00:46

    Джонсън да покаже сметките на нашите апартаменисти и обвиненията ще отпаднат . В Чалгария такива суми будят насмешка от опонентите на властта !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей