Свързани новини

02.04.2021 16:44

Много плашеща ситуация по линията на контакт в Донбас: Песков

Видян 1875 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ситуацията по линията за контакт в Донбас е "много плашеща", има множество провокации от страна на въоръжените сили на Украйна. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от TACC.


"Нашата реторика (за Донбас) е просто абсолютно конструктивна", каза говорителят на Кремъл, отговаряйки на съответния въпрос. "Ние не се опитваме да представяме желаното за реалност. За наше съжаление реалността по линията на контакт е много плашеща, извършват се провокации от въоръжените сили на Украйна, те не са единични, а многобройни “.."


Отговаряйки на въпрос относно предложението на ръководителя на украинската делегация Леонид Кравчук от 1 април да се въведе „спазване на пълно и всеобхватно прекратяване на огъня“, Песков подчерта, че Русия „не е страна в конфликта“. "Примирието се отнася до онези страни, които се намират по линията на контакт", каза прессекретарят на руския президент.


Ситуацията в Донбас ескалира на 26 март, когато четирима военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна бяха убити в околностите на село Шуми. Киев обвини за това Народната милиция на Донецката народна република (ДНР). В Донецк те отрекоха своето участие в обстрела. По-късно от Народната милиция на ДНР заявиха, че украинските военни са били загинали от взрив от мина при изследване на минни полета.


По-рано Песков заяви, че Кремъл изразява загриженост, че украинската страна може да предприеме провокативни действия в югоизточната част на Украйна, които биха представлявали заплаха от гражданска война. В сряда пълномощният представител на Руската федерация в Контактната група за уреждане на конфликта в Източна Украйна Борис Гризлов нарече позицията на Киев по въпросите на сигурността в зоната на конфликта в Донбас безотговорна и цинична, предаде Фокус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.04.2021 16:52

    Тъй си и знаехме, че ще стане. Полигонът бг може да забрише някоя руска ракета.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се