Свързани новини

02.04.2021 09:24

България, където потъват евромилиардите: ZDF

Видян 7232 пъти | Коментари 3
Гласували 6 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Независимо дали става дума за корупция при кметове из страната или при министри в София, в България потъват милиони евро пари на европейските данъкоплатци и това е "забравеният проблем на Европа". Това се казва в анонса на репортаж на немската обществена телевизия ZDF за България няколко дни преди изборите.


Разказан е случай на "пословично" скъп паваж във Велико Търново - над 30 хил. евро са дали данъкоплатците според документи от кметството за полагане на слой цимент под камъните, но никой не е забелязал такова нещо. Калоян Янков (всъщност водач на листата на "Демократична България" във Велико Търново и бивш кандидат-кмет, но не е представен в репортажа) открил измамата и попитал местни жители дали през изминалата година е имало подобно нещо. Те отговорили с "не", разказва ZDF, предаде Дневник.


Документите обаче показват, че общината е възложила такава поръчка на местна фирма. "Типично за България" и действа само ако кметът е от управляващата партия, казва адвокат Янков. "Да, завладяна държава е и то не само по отношение на изпълнителната власт, но и прокуратурата и цялата съдебна система са в тази цялата схема за корупция."


Показан е и Янко Русев, петкратен световен и европейски шампион по вдигане на тежести, който днес има пенсия от 150 евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 03.04.2021 09:36

    ГЛАСУВАЙТЕ ЗА Г Е Р Б Е Р С К О Т О БЪДЕЩЕ В най-бедната страна в ЕС, белязана от пандемията, от бедност и несправедливост!

  • 002 Anonimen 02.04.2021 10:32

    Към 001 бих добавил и защо вчера едно лайно от ЕС продължава да ръси хвалби и дитирамби за това как познавали ГЕРБ, имали им доверие и трябвало да се гласува за тях? Явно европейските милиарди не се разпределят само на местна почва, а има и пълни потоци откраднати пари към евролайноядците!

  • 001 Anonimen 02.04.2021 09:50

    Е, отишли са както другите милиони и милиарди по чекмеджетата. Но по-важното е защо европейските лидери си избраха, отгледаха и всячески поддържат такъв бандит и крадец 10-15 г, това в прав текст говори и че те са същите и ЕС е създаден с определена цел

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева