Свързани новини

01.04.2021 15:20

Край с кредитния мораториум – иде вълна от фалити

Видян 9461 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 1 април изтече кредитният мораториум за едни бизнеси, който за други беше свързан само с облекчаване на условията за плащане на банковите заеми – без лихви, с удължаване на срока, както и всякакви други варианти. Голям процент от тях са в най-засегнатите от затварянията браншове: търговия, услуги, туризъм, обществено хранене, транспорт. Тази система започна да действа с първата вълна на коронавируса и бе предприета от финансовите ни институции от 1 април миналата година. Първоначалната идея беше новият режим на мораториум и облекчения да трае 6 месеца, но се оказа едногодишен. На въпрос на 19 минути дали  ще получи нова отсрочка, от БНБ  коментираха същото, което казаха и големите търговски банки, до които се допитахме: кредитната ваканция се стопира в ЕС, а и у нас. Въпрос на индивидуално договаряне с отделен клиент е за кого ще бъде възможно облекчението да продължи. Цената за жестовете за част от компаниите беше платена с по-високи, в някои случаи с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 престъпниците са на свобода 01.04.2021 17:54

    Не случайно престъпникът Мавродиев отпусна стотици милиони от ББР на фирми за изкупуване на кредити, а сега и фалирали фирми. Защо покриха дълбоко и не разследват държавния служител на висока позиция Мавродиев ощетил държавата и народа и с много, ама много срещу дебели комисионни?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби