01/03

Свързани новини

01.04.2021 14:14

Здравеопазването и образованието на нацията са национален приоритет: Кралев

Видян 1833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Водачът на листата на ГЕРБ-СДС и министър на младежта и спорта Красен Кралев посети лечебни заведения в Русе. Той разговоря с управителите, лекари и медицински персонал от Комплексен онкологичен център и ДКЦ-1. Д-р Камен Кожухаров и д-р Цветан Райчинов запознаха Кралев с проблеми на специализираната доболнична помощ, както и с добрите практики. В срещите участие взеха още кандидатите за народни представители Пламен Нунев, общопрактикуващият лекар д-р Георги Георгиев и Алисе Муртезова, която е административен директор на УМБАЛ „Медика".

„Здравеопазването и образованието на нацията са стратегически и национален приоритет. През последните години изведохме на преден план кадровото стабилизиране на здравната система и финансовата обезпеченост на сектора", заяви Кралев. По думите му, пандемията от COVID-19 е поставила всички в нова, изключително трудна и непозната ситуация.

„Благодаря ви, че сте толкова отговорни, изцяло отдадени на професията и полагате неимоверни усилия, за да опазим здравето на нацията", обърна се Красен Кралев към медиците. Водачът на листата допълни, че предстои подобряване работата на системата за спешна помощ чрез модернизиране на инфраструктурата, апаратурата и повишаване квалификацията на служителите. „Ще мотивираме младите лекари да


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева