15.05.2009 17:35

МВР проведе акция срещу "черно" тото в София, Гоце Делчев и Ловеч

Видян 2152 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От пресслужбата на МВР обявиха, че антимафиотите са установили 30 лица от София, Гоце Делчев и Ловеч, които са "въртяли" 5 млн лв. в "черното тото" и са инвестирали печалбите в друга престъпна дейност, предаде БГНЕС.


Днес над 120 служители на Дирекцията за противодействие на организираната и тежка престъпност при ГД "Криминална Полиция" и регионалните звена в страната, 25 разследващи полицаи от ГД "Досъдебно производство" и петима прокурори от Софийска Градска Прокуратура и Върховна Касационна Прокуратура проведоха широкомащабна операция на територията на цялата страна срещу букмейкъри на "черно тото" и незаконни залагания в Интернет.
Операцията се проведе под ръководството на Върховна Касационна прокуратура на Р България. От ноември месец 2008 г. в ДПОТП-МВР постъпва информация за организирана престъпна група, занимаваща се с "черно тото" – определяне на коефициенти, изплащане на печалби върху резултати от футболни мачове и спортни състезания, използвайки чуждестранни букмейкърски сайтове в интернет.
Организираната престъпна група е набирала огромни суми за залагания от български граждани, занимавала се е с рекет и събиране на дългове от нередовни платци, а средствата са инвестирали в друга престъпна дейност. Членовете й отнемали насилствено движимо и недвижимо имущество от длъжници.
Организаторите на незаконните залагания, освен натрупаните печалби от незаконната дейност са получавали проценти и от чуждестранните букмейкърски къщи по програми за партньорство, като средствата не са декларирани. След няколкомесечна работа, антимафиотите установили над 30 лица от София, Гоце Делчев и Ловеч, съпричастни към престъпната дейност, сред които има и хора, близки до футболни клубове. В периода на разследването е установено, че оборотът с който е оперирала групата, надхвърля 5 млн.лв. Материалите от интернет-разследването са докладвани на Софийска Градска прокуратура и е образувано досъдебно производство.
Днес с разрешение на СГС са осъществени процесуално-следствени действия - обиск, претърсване и изземване на двадесет и осем адреса в София и страната. Иззети са 326 110 лв.; 15 800 евро; 20 100 долара; 20 компютърни конфигурации, 5 флаш памети; 37 мобилни телефона, лек автомобил "Мерцедес" ; както и много нотариални актове, банкови и фирмени договори, записи на заповед, пластини за магнитни карти и четец, злато и бижута, тефтери с коефициенти за залагания; договори за заем, лизинг и кредит, две дози кокаин; над 100 стека цигари без бандерол и други. Процесуално-следствените действия продължават.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец