Свързани новини

30.03.2021 12:23

С 0,5% Бартоничек ще държи милиардите на бТВ и Теленор

Видян 3683 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

PPF Group назначава акционера Ладислав Бартоничек да управлява всички активи на PPF Group, съобщиха от групата пред 19 минути: „Екипи от професионални мениджъри управляват компаниите, които са част от PPF Group и ще продължат да го правят под ръководството на Ладислав Бартоничек. Като цяло, PPF има изградена детайлна система, чрез която управлява инвестиционните проекти на групата. Компанията заявява, че загубата на нейния основател няма да се отрази на оперативното функциониране на PPF Group. Тя ще продължи да осъществява своите инвестиционни планове и визията, формулирана от Петр Келнер и неговия екип”.


Келнер притежаваше 98%, а Бартоничек – едва 0,5% от правата на глас в холдинга. Вторият малък акционер от 2010 г. е Жан-Паскал Дювюар.


Бартоничек е от дълги години в структурите на PPF Group, от 2007 г. е и акционер и в отговаряше предимно за инвестициите в телекомуникации, биотехнологии и подобни начинания. Той е човекът на върха на групата, който най-добре познава бизнеса ѝ в България, защото на него докладват ръководителите на Теленор България и Би Ти Ви Медиа груп, уточнява Дневник.


„Групата притежава активи на стойност 44 милиарда евро и управлява 98 000 служители в световен мащаб (към 30 юни 2020 г.). PPF работи в 25 държави”, пък напомнят от офиса на Келнер, който вече е на Бартоничек.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци