Свързани новини

30.03.2021 11:48

Щом мога аз, можеш и ти: Павел Вълнев

Видян 2766 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филмът „Щом мога аз, можеш и ти“ разказва за живота на най-успелия представител на новата българска емиграция и зам.-председател на Републиканци за България. Филма може да видите  ТУК и ТУК!  Никога не съм знаел, че България, това е едно от най-красивите места на света, докато съм живял тук. После като обиколих целия свят видях, че това действително е така. Тук на всеки залив съм ходил на плаж и за риба бел. на ред. (язовир Доспат). Това е уникално място и аз се зареждам. Имаме нещо, което никъде по света не може да се събере - като географско положение, като природа... Обаче управлението за нищо не става.

Проблемът в момента на България е, че на такива хубави места се вижда едно мъртвило, животът го няма, не е същото. И това не е само тук. В рамките на три месеца съм обиколил четири пъти цялата страна и навсякъде е такова обезлюдяване. Ако в момента не вземем мерки и не направим някаква промяна, след 20 години няма да има България.

Много хора ме питат: „Ти си имаш всичко, за какво ти е да се занимаваш с политика? Това е мръсна работа“... На мен ми писна да ни правят на балъци, аз съм един от всички българи, които ни прекарват всеки ден“, заяви Павел Вълнев.

Във филма той разказва, че като са излезли студентските бригади в Америка успява да замине през 2002 година. „Отивайки там се срещнах с българи, които караха камиони. Идваха на почивка и от разговора между нас разбрах, че изкарват по 5000 долара на месец. В същото време братовчед ми си беше купил апартамент в Пловдив срещу Панаира за 25 хиляди долара и аз веднага ги сметнах, че 5 месеца работа са един апартамент. Казах на брат ми да дойде, оставаме 1-2 години и се прибираме“, разказва той.

Павел Вълнев споделя, че са работили на три места - в общината, където е бил чистач, отговарял е за два парка и за центърчето. „Бях в перално помещение, където работих нощна смяна сам. С брат ми работихме на паркинги за лодки. Сутрин като се прибирах след нощната си смяна, карах на отворен прозорец, защото можех да заспя на някой светофар. Усещах, че нямам сила“, спомня си той.

Остават в Чикаго, работят като разносвачи на пица, сервитьори, чистачи, контрольори на паркинг и шофьори. С пари на кредит и със свои спестени средства купуват първия си камион.

Година след година при пълно спазване на правилата укрепват финансово, взимат кредити, купуват още големи камиони, получават зелени карти, а после и американско гражданство.

Павел Вълнев е на 41 години, семеен, с две деца. Почти 20 години живее и работи в Чикаго. „България ти става все по-мила и по-скъпа, когато си на хиляди километри“, разказва бизнесменът.

„Пaвел е работохолик, човек, който обича да си поставя високи цели и да ги сбъдва“, казва брат му Румен Вълнев и допълва: „Не знам дали е роден под щастлива звезда, но пред него всяка врата се отваря, той е двигателят, вижда нещата 3-4 години напред, винаги има план“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и