Свързани новини

29.03.2021 18:03

Какво ще стане с БГ империята на Келнер: Telenor и bTV

Видян 7923 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трагична катастрофа с хеликоптер в Аляска отне живота на чешкия милиардер Петр Келнер и четиримата му спътници, съобщи Ройтерс. Информацията е потвърдена от компанията му PPF. Инцидентът станал в събота, когато летателният апарат, с който пътувала групата, се разби край един от глетчерите в американския щат. Кой обаче ще наследи бизнеса на най-богатия чех и в частност българския сегмент от империята му?  
Напомняме, че през 2018г. Келнер стана собственик на Telenor в България. Той придобива бизнеса на норвежкия телеком у нас, Унгария, Сърбия и Черна гора. През октомври 2020 г. магнатът чрез своята PPF Group купува международната група Сентръл Юропиън медия ентърпрайзис (СМЕ) за 2,1 млрд. долара (1,15 млрд. евро). В нея освен bTV Media Group  са още 4 телевизионни компании в Чехия, Словакия, Румъния и Словения.
Според Форбс капиталът на загиналия бизнесмен възлиза на 17,5 млрд. долара. Други източници твърдят, че нетното му състояние е на стойност близо 19 млрд. долара. Общата стойност на империята му възлиза на 45 млрд. евро.  Дали сега българските авоари ще бъдат управлявани от семейството му или пък неговите близки ще се отърват от тях?  Опитът показва, че в Източна Европа  подобни бизнес империи трудно оцеляват без своя бос.  Примерите за това са много. А в българския случай веднага може да се посочат историите на:  Илия Павлов, Георги Илиев,  Емил Кюлев и много други. Има видима разлика със Западна Европа и САЩ, където натрупването на капитала има дълга и поетапна история. Така например концернът  FIAT  се управлява от едно семейство повече от 122 години, а сега е обединен с Peugeot и Citroen.
Келнер оставя след себе си 4 деца  - всички от настоящата му съпруга Рената Келнерова. През 2009 г. по инициатива


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Кака Милкя,млаТши акАдемик по дентална гинекологика,офиси, - Горублянье събърбян: 30.03.2021 00:00

    Как какво ще стане, ами ще ги гепи мургавия Крал на Рекламите,заобления Красьо Лъжеца с мазната брилянтинова косица! Любителя на голфови инвестиции по Калиакра.

  • 002 Anonimen 29.03.2021 22:11

    -Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц? -Смее се под мустак… Какво казва човек, като види мустакати феминистки и гъзобръснати мачисти? "Бягайте краченца да бягаме!"

  • 001 Anonimen 29.03.2021 22:01

    Келнери и бармани под път и над път.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното